Δήλωση Αυγερινοπούλου για την χρηματοδότηση του βιολογικού καθαρισμού της Βάρδας

«Ευχαριστώ θερμά τόσο τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όσο και τη Διοίκηση του Υπουργείου για την έγκριση της χρηματοδότησης του σημαντικού έργου του βιολογικού καθαρισμού της Βάρδας, στο οποίο προβλέπεται η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης περίπου 17.000 μέτρων και αποτελείται από δύο επιμέρους έργα: το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών και την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και αγωγού διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων, αντιμετωπίζοντας ολοκληρωτικά το πρόβλημα της αποχέτευσης, της διάθεσης και της επεξεργασίας των λυμάτων.

Συγχαίρω τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, ο οποίος στοχοθέτησε και επαναπροώθησε επιτυχώς το σημαντικό αυτό έργο.

Ήδη από το 2014 με την ιδιότητά μου και τότε ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος υποστήριξα ενθέρμως και επέτυχα, μαζί με τον Δήμο, την αρχική ένταξή του στο πρόγραμμα 2014 / 2020. Η χρηματοδότηση του έργου υπήρξε ένας από τους βασικούς στόχους μου για την Ηλεία, τόσο για την προστασία της δημόσιας υγείας όσο και για την ορθή διαχείριση των λυμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες διοικητικές ενέργειες και τεχνικές εργασίες για την υλοποίηση του έργου.»


Πηγή