Κατάκολο: Το νέο στέκι εν καιρώ κορωνοϊού..

Μπορεί να επιστρέφουμε σταδιακά στην.. κανονικότητα, τίποτα ωστόσο δεν θυμίζει το παρελθόν μας…

Από τη Δευτέρα σχολεία και εμπορικά καταστήματα σήκωσαν ρολά, ο κόσμος βγήκε ξανά στους δρόμους, με τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής ωστόσο να παραμένουν ακόμη κλειστά…

Ο εγκλεισμός στο σπίτι λόγω της καραντίνας για δύο και πλέον μήνες και σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας, κάνει τους πολίτες να αναζητούν τρόπους για να περάσουν όσο πιο ευχάριστα τις ώρες τους -έστω και με αυτά τα..λίγα, μικρά πράγματα, που μας έχουν απομείνει έξω από το σπίτι.

Η εικόνα που αντικρίζει κανείς κάθε βράδυ στο λιμάνι του Κατακόλου, σίγουρα, δε θυμίζει σε τίποτα την εποχή προ κορωνοϊού.

Δεκάδες κόσμου συγκεντρώνεται κάθε βράδυ στη μαρίνα του Κατακόλου -η οποία αποτελεί πλέον το στέκι συνάντησης για φίλους και γνωστούς αφού δεν έχουν που να συναντηθούν…

Μεμονωμένα άτομα και μικρές παρέες με τις απαραίτητες αποστάσεις συγκεντρώνονται στο Κατάκολο με την εικόνα του να μη θυμίζει σε τίποτα το άδειο και έρημο λιμάνι του παρελθόντος…

Με αναψυκτικά ανά χείρας και με μουσικές από τα αυτοκίνητά τους, οι Πυργιώτες προσπαθούν έστω και με αυτό τον τρόπο να προσαρμοστούν σε μια νέα κανονικότητα.

Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνουν τους πολίτες πως πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις έτσι ώστε όλοι να μείνουν ασφαλείς, και πραγματοποιούν τους ανάλογους ελέγχους.

Ο συγκεντρωμένος κόσμος στο λιμάνι σίγουρα μαρτυρά τη.. “δίψα” των πολιτών να βγουν από τα σπίτια τους και να διασκεδάσουν -κάτι που στις ημέρες της καραντίνας είχε λείψει- και τώρα δεν μπορούν να απολαύσουν καθώς τα καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια είναι κλειστά..


Πηγή