Κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στις σχολές του Ο.Α.Ε.Δ. Πάτρας

Οι εκπαιδευτικοί των Σχολών του Ο.Α.Ε.Δ. πανελλαδικά, είναι ανάστατοι με το νέο σχέδιο νόμου που αφορά τη φετινή προκήρυξη, η οποία ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα, στέλνοντας από το νέο Σχολικό Έτος, εκπαιδευτικούς που υπηρετούν επί χρόνια στις μονάδες του Ο.Α.Ε.Δ. στην Ανεργία, αν και η Διοίκηση είναι υπέρ της Απασχόλησης, όπως αναφέρει. Το σχέδιο εστάλη στις Σχολές για να συζητηθεί, σε δύο μόνο μέρες, πράγμα που διεγείρει υποψίες.

Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος Ωρομισθίων και Αναπληρωτών Σχολών Ο.Α.Ε.Δ. Πελοποννήσου πραγματοποίησε σήμερα 29/5/20 και ώρα 12:00, παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Πελοποννήσου στο Ρίο, ζητώντας από την Περιφερειακή Δ/ντρια να αποσυρθεί άμεσα το σχεδίου νόμου για το νέο Σχολικό Έτος και να δοθεί χρόνος να συζητηθεί από τους άμεσα εμπλεκόμενους Εκπαιδευτικούς στις Συνελεύσεις τους, να δοθούν προτάσεις και εισηγήσεις διόρθωσής του και το επαναφέρουν στο αμέσως επόμενο Σχολικό Έτος.

Τέλος οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι θα εμείνουν στις Κινητοποιήσεις μέχρι να αποσυρθεί το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, όπως κλείσιμο των Σχολών, μη παράδοση Βαθμολογίας κ.λ.π.


Πηγή