Πάτρα: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις αλλαγές ρούχων από τον έναν στον άλλον»

Πάτρα: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις αλλαγές ρούχων από τον έναν στον άλλον» Πάτρα: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις αλλαγές ρούχων από τον έναν στον άλλον»

Καθησυχαστικός ήταν ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, σε ότι έχει να κάνει με το restart της αγοράς και την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων που από την Δευτέρα πιάνουν στο σύνολο τους δουλειά.

Ο κ. Γώγος μιλώντας στα ραδιοφωνικό σταθμό του Max Fm, αναφέρθηκε στις ανησυχίες που έχουν ορισμένοι για τα καταστήματα ένδυσης και υποδημάτων ή εσωρούχων, ακούγοντας τις φήμες που υπάρχουν για την μεταφορά του κορωνοϊού στα δοκιμαστήρια, εκεί που συνήθως οι περισσότεροι από εμάς αλλάζουμε ρούχα μέχρι να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις αλλαγές ρούχων από τον έναν στον άλλον. Μην τρελαθούμε εντελώς» τόνιζε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος. «Αυτό που χρειάζεται είναι να εφαρμόζουμε τις οδηγίες και να ακολουθούμε τους κανόνες.

Να αποφεύγουμε τον συνωστισμό μέσα στο κατάστημα και πριν φορέσουμε ένα ρούχο για να το δοκιμάσουμε να πλένουμε τα χέρια με αντισηπτικό και μετά να μην βάζουμε τα χέρια μας στο πρόσωπο. Οι οδηγίες είναι σαφείς».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα καταστήματα ρούχων και υποδημάτων είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους υπαλλήλους. Για τους καταναλωτές, υπάρχει από το υπουργείο Υγείας ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας.

Στο κατάστημα θα πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά, ενώ ασφαλώς η καλή καθαριότητα είναι ζωτικής σημασίας.

Παράλληλα από τη στιγμή που γνωρίζουμε το νούμερο μας καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τις πολλές δοκιμές, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλο κίνδυνος ή πολλές πιθανότητες διασποράς του ιού με αυτόν τον τρόπο.


Πηγή