Πάτρα: Η καραντίνα αποκάλυψε τη «γυμνή» αλήθεια σε πολλά ζευγάρια

Κατακόρυφα αυξήθηκαν στο διάστημα της καραντίνας τα διαζύγια και οι δικηγόροι αυτές τις μέρες που ετοιμαζόμαστε για την άρση της απαγόρευσης και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων, δεν έχουν σταματήσει να δέχονται τηλεφωνήματα από ζευγάρια που θέλουν να προχωρήσουν τις σχετικές διαδικασίες.

Το φαινόμενο αυτό έχει την εξήγηση του ασφαλώς. Το διάστημα της καραντίνας αύξησε ξαφνικά και απότομα τον χρόνο που ο σύζυγος βρίσκεται δίπλα με τη σύζυγο του. Αυτό βοήθησε στο να γνωρίσει καλύτερα ο ένας τον άλλον.

Με την καραντίνα και όλα να υπολειτουργούν σταμάτησε η δουλειά και έτσι ένα ζευγάρι που από πριν δεν ήταν στα καλύτερα του είχε όλο τον χρόνο μπροστά του για συγκρούσεις. Οι τσακωμοί έτσι ήταν αναπόφευκτοι και αρκετά ζευγάρια με το τέλος της καραντίνας κατάλαβαν ότι είναι μάταιο να προσπαθούν να είναι και άλλο μαζί.

Το πρόβλημα ήταν ακόμα μεγαλύτερο για τα ζευγάρια εκείνα που ζούσαν σε μικρά διαμερίσματα και δεν είχαν την δυνατότητα να αναπτύξει ο καθένας τις ιδιαίτερες στιγμές και την ιδιωτικότητα που όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε ανάγκη.

Πολλά λοιπόν ζευγάρια κυρίως νεαρά ηλικιακά που δεν είχαν πίσω τους πολλά χρόνια γάμου, αμέσως μετά το τέλος της καραντίνας, θα καταλήξουν στο γραφείο του δικηγόρου τους και από εκεί στα δικαστήρια.

Οι δικηγόροι από την πλευρά τους προσπαθούν να βρουν την χρυσή τομή αρχικά. Όταν βλέπουν όμως ότι αυτό δεν γίνεται λειτουργούν έτσι ώστε το διαζύγιο να είναι όσο το δυνατόν πιο συναινετικό, χωρίς συγκρούσεις.

Πάντως, ο κορωνοϊός και η καραντίνα έφεραν στο προσκήνιο τη βαθύτερη αλήθεια πολλών ζευγαριών που ζούνε μαζί.


Πηγή