Πάτρα: Η τοπική Νέα Δημοκρατία βγαίνει από τις…γραμμές του τρένου – Τι έχει συμβεί;

Αλλάζει ρότα η τοπική Νέα Δημοκρατία σε ότι αφορά την έλευση του σύγχρονου τρένου; Μάλλον και όχι μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ολοένα και πληθαίνουν οι «μουρμούρες» (όχι για την ώρα οι φωνές) που λένε ότι χρειάζεται ίσως να επανεξεταστεί το θέμα της υπέργειας γραμμής, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ακουστεί και η πλευρά της πόλης, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς από τον υπουργό, Κώστα Καραμανλή, να μην είναι τόσο άκαμπτος στη στάση του.

«Δεν ζητάμε μετρό, ζητάμε βυθίσεις» έλεγαν κύκλοι και της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας έτσι σε όσους υποστηρίζουν ότι τα όσα θέλει να περάσει η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο για την υπόγεια χάραξη, δεν γίνονται.

Η νέα κατεύθυνση που φέρεται να δίνει η τοπική Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι ναι μεν τα όσα θέλει ο Κώστας Πελετίδης δεν γίνονται, όμως ότι θα μπορούσε να υπάρξει μία πιο μέση λύση που να κινείται ανάμεσα στις δύο αυτές πλευρές και να είναι ταυτόχρονα ρεαλιστική. Στο ίδιο ύφος, μάλλον, κινείται πλέον και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Αιτία της αλλαγής αυτής έχει να κάνει με τις διαπιστώσεις που έχουν γίνει στην πορεία του έργου, βλέποντας, δηλαδή, ότι πράγματι δημιουργείται ένα τοίχος μπροστά από την παραλιακή ζώνη. Η διαπίστωση αυτή είναι που έχει κάνει τους κατοίκους της βόρειας Πάτρας να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται, ακόμα και αν προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Και υπάρχει και κάτι ακόμα, σε πολιτικό επίπεδο αυτή τη φορά εντελώς. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας ο γνωστός καρδιολόγος Ανδρέας Μαζαράκης, που είχε κερδίσει τα ηνία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από τον Σύνδεσμο Ειδικευμένων Ιατρών Μονάδων ΕΣΥ Αχαΐας, απαντώντας στις «κατηγορίες» των στελεχών της ΕΙΝΑ ότι στοχεύει να χωρίσει την Ένωση των νοσοκομειακών γιατρών στα δύο, ξεκαθάρισε ότι η πολιτική του καριέρα τελειώνει.

Άνοιξε δηλαδή από μόνος τον ασκό της διαδοχής…


Πηγή