Πάτρα: Ύστατη προσπάθεια από τους κατοίκους για να μην χαθεί η πλατεία Καλλιπάτειρα

Ανακοίνωση εξέδωσε η επιτροπή κατοίκων για τη σωτηρία της πλατείας Καλλιπάτειρας στη Μέση Αγυιά, τονίζοντας τα εξής: «Προς μεγάλη μας ικανοποίηση, εμείς οι κάτοικοι πέριξ της πλατείας Καλλιπάτειρας στη Μέση Αγυιά, διαπιστώσαμε πως η ενεργής πολιτειότητα αποτελεί το τελευταίο δημοκρατικό ανάχωμα για την αντιμετώπιση αντιλαϊκών πολιτικών.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19 ης Μαΐου 2020 σύσσωμη η αντιπολίτευση τάχτηκε με το αυτονόητο, ήτοι την σωτηρία ενός ακόμα πνεύμονα πρασίνου που κινδυνεύει να χαθεί. Όλοι οι αρχηγοί των παρατάξεων του Δήμου, πέραν της δημοτικής αρχής, με αίσθημα κοινωνικής, συλλογικής και περιβαλλοντικής ευθύνης, έδωσαν μαθήματα επιχειρηματολογίας, συνεργασίας και δημοκρατίας.

Αντίθετα, αξιοσημείωτο αποτέλεσε το γεγονός πως σε αυτή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και στις παρελθούσες συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, αλλά και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μας με τον πρόεδρο της εν λόγω επιτροπής, κ. Μ. Αναστασίου, και τον Δήμαρχο, κ. Κ. Πελετίδη, δεν λάβαμε απαντήσεις σε απλά ερωτήματα του τύπου:

ποια η πολιτική της δημοτικής αρχής για τους χώρους πρασίνου, πόσοι και ποιοι χώροι θα γίνουν πλατείες ή θα επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες, ποιο είναι το ακριβές ποσό που έχει διαθέσει ή σχεδιάζει να διαθέσει ο Δήμος για απαλλοτριώσεις και αναπλάσεις.

Ερωτήματα αναπάντητα για πάνω από ένα χρόνο! Παράλληλα, μείναμε ενεοί, όταν ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αποχώρησαν ξάφνου από τη συνεδρίαση χωρίς να εξηγήσουν τους λόγους, αναφέροντας μονάχα πως η συζήτηση για την πλατεία θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Και επειδή θεωρούμε ότι ο λαός της Πάτρας αξίζει μια πόλη με ανοιχτούς πράσινους χώρους, καλούμε ανεξαιρέτως όλους τους δημοτικούς συμβούλους, να κάνουν πράξη το δικαίωμα του κάθε πολίτη σε μια βιώσιμη, πράσινη Πάτρα και όχι σε μια Πάτρα τσιμεντούπολη!».


Πηγή