Στάχτη έγινε σπίτι στη Σπιάντζα: Στο Νοσοκομείο ο ιδιοκτήτης – Εμπρησμός ή αμέλεια;

Σωτήρια για ακόμα μια φορά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, αφού νωρίς το πρωί της Κυριακής ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά σε σπίτι στην περιοχή της Σπιάντζας, με τον ιδιοκτήτη του να σώζεται την τελευταία στιγμή από τους πυροσβέστες.

Ήταν λίγο πριν τις 8 το πρωί της Κυριακής, όταν ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας φωτιά στο σπίτι ενός 85χρονου άνδρα, ο οποίος τη στιγμή εκείνη βρισκόταν εντός της οικείας. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, με 2 πυροσβεστικά οχήματα και 4 άνδρες να σπεύδουν για να κατασβέσουν το πύρινο μέτωπο. Επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης ο Θοδωρής Λεβέντης.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την άμεση επέμβαση της υπηρεσίας, το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ο 85χρονος ιδιοκτήτης που κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς βρισκόταν εντός της οικίας, εξαιτίας της παραμονής του στο χώρο και της προσπάθειάς του να σβήσει το μέτωπο, εισέπνευσε καπνό που επιβάρυνε σημαντικά το αναπνευστικό του, ενώ υπέστη και ελαφρά εγκαύματα. Για αυτό το λόγο, ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο και τον μετέφερε στο Γ.Ν. Πύργου, όπου το ιατρικό προσωπικό φρόντισε τις πληγές του.

Σημείωμα που βρέθηκε εντός του σπιτιού

Εμπρησμός ή αμέλεια;

Η πυρκαγιά κινητοποίησε και το Ανακριτικό Τμήμα της υπηρεσίας, το οποίο βρέθηκε στο χώρο προκειμένου να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς. Ακόμα και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι άνθρωποι της υπηρεσίας διενεργούν προανάκριση προκειμένου να μάθουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε το πύρινο μέτωπο, μιας και από τις έρευνες στο σπίτι βρέθηκαν στοιχεία που δείχνουν πως η πυρκαγιά ίσως να αποτελεί και εμπρηστική ενέργεια και όχι αμέλεια. Μένει να δούμε τα αποτελέσματα της προανάκρισης που διενεργούν οι άνθρωποι της υπηρεσίας.


Πηγή