Σ. Καννής – Κ. Νικολούτσος: Δεν θα λάβουν μέρος στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Πύργου

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Μπροστά», Κων/νος Νικολούτσος, και ο επικεφαλής της παράταξης «Μπορούμε», Στάθης Καννής δήλωσαν με ξεχωριστές επιστολές την αντίθεση τους στην διεξαγωγή, «δια περιφοράς», της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου.

Οι επιστολές:

Επικεφαλής Παράταξης ‘’ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ’’

Κωνσταντίνος Νικολούτσος

Προς

Πρόεδρο Δημοτικού

Συμβουλίου Πύργου

κ. Κυριαζή Επαμεινώνδα

Κύριε Πρόεδρε,

Σε σχέση με την προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση δια περιφοράς του Δημοτικού Συμβουλίου, σας ενημερώνουμε ότι η παράταξη μας ‘’ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ’’ δεν θα λάβει μέρος διότι κατά την άποψη μας δεν πρόκειται περί συνεδρίασης αλλά για μια άνευ στοιχειώδους διαβούλευσης συλλογή υπογραφών.

Δε αποδεχόμαστε όρους προστασίας του κοινού, δεδομένου ότι από σήμερα ανοίγουν και τα καταστήματα εστίασης ενώ θα μπορούσατε να οργανώσετε συνεδρίαση με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όπως κάνατε πρόσφατα, η τουλάχιστον με τηλεδιάσκεψη.

Πιστεύουμε ότι στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε προέχει η ενότητα των δυνάμεων του δήμου και τέτοιου είδους ενέργειες δεν συμβάλλουν στον παραπάνω στόχο ενώ στερούν από το λαό του Πύργου αντικειμενική και δημοκρατική ενημέρωση.

Με εκτίμηση

Νικολούτσος Κωνσταντίνος

Κύριε Πρόεδρε,

Σας ενημερώνουμε ότι η δημοτική παράταξή μας «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» δεν θα λάβει μέρος στη σημερινή «δια περιφοράς» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, διότι θεωρούμε απαράδεκτη τη συζήτηση σοβαρών θεμάτων του Δήμου μας με τη συγκεκριμένη διεκπεραιωτική διαδικασία.

Είναι αδιανόητο να ληφθεί απόφαση, για παράδειγμα, για την παράταση του πάγιου τέλους Ερυμάνθου για τα επόμενα 4 χρόνια, χωρίς να προηγηθεί τεκμηριωμένος και εξαντλητικός διάλογος.

Οι συμπολίτες μας πρέπει να έχουν πλήρη ενημέρωση για την ενέργεια αυτή του Δήμου που θα τους επιβαρύνει για όλη τη θητεία του κ. Αντωνακόπουλου. Τέτοιες αποφάσεις απαιτούν διεξοδική συζήτηση, πλήρη οικονομοτεχνική θεμελίωση και επαρκή ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων αλλά και των συνδημοτών μας.

Θεωρούμε προσχηματική και καταχρηστική την επίκληση της αναγκαιότητας για δια περιφοράς διεξαγωγή της συνεδρίασης, την ώρα που από σήμερα έχουν επανέλθει στην κανονικότητα οι περισσότεροι τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας.

Με εκτίμηση

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης ‘’ΜΠΟΡΟΥΜΕ’’


Πηγή