Τραγανό: Ο καύσωνας «έκαψε» τα εσπεριδοειδή

Α. Τσουκαλάς και Κ. Κυπριώτης ζητούν την στήριξη της πολιτείας

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στα εσπεριδοειδή στον Κάμπο λόγω του καύσωνα που διήρκησε τέσσερα εικοσιτετράωρα και η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 39 βαθμούς.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τραγανού Ανδρέας Τσουκαλάς δήλωσε στην Πατρίς: «Η καταστροφή στα εσπεριδοειδή είναι ολοκληρωτική. Ο καύσωνας χτύπησε τα δένδρα που ήδη είχαν ολοκληρώσει την καρπόδεση. Η καλλιέργεια έχει καταστραφεί σε ποσοστό που ίσως ξεπερνά το 80%. Οι υψηλές θερμοκρασίες κατέστρεψαν τα δένδρα στο Τραγανό και την ευρύτερη περιοχή. Όλοι οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση. Τις επόμενες μέρες ως συνεταιρισμός θα απευθυνθούμε και θα ενημερώσουμε τους βουλευτές του νομού»

“Ολοκληρωτική η καταστροφή” δηλώνει ο Ανδρέας Τσουκαλάς

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών εσπεριδοειδών «Δίας» Τραγανού Κώστας Κυπριώτης δήλωσε στην «Πατρίς»: «Κάναμε αναγγελία στον ΕΛΓΑ αλλά ο κανονισμός μιλά για θερμοκρασίες 40 και άνω. Η καταστροφή είναι τουλάχιστον 80% αφού η καρπόδεση είχε ολοκληρωθεί. Εμείς ως ομάδα ζητάμε να ενταχθούμε στα ΠΣΕΑ.. Η ζημιά ξεπερνά το 80% για τις καλλιέργειες με ανατολικό προσανατολισμό. Μιλάμε για παραγωγή περίπου 25.000 τόνους πορτοκάλια και 4.000 τόνους μανταρίνια. Για το θέμα έχω ενημερώσει και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Θοδωρή Βασιλόπουλο»

«Θα είχαμε παραγωγή τουλάχιστον 25.000 τόνων» δηλώνει ο Κώστας Κυπριώτης


Πηγή