Τριάντα χρόνια «Σινέ Ρόδον» – Αρχίζουν προβολές την 1η Ιουνίου

Στον Σταφιδόκαμπο το ωραιότερο θερινό σινεμά

Το Cine Rodon, ο ωραιότερος ίσως θερινός κινηματογράφος στην Ηλεία, ανακοινώνει την έναρξη των φετινών προβολών από την 1η Ιουνίου 2020.

Η φετινή χρονιά για το Cine Rodon είναι χρονιά ορόσημο καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια λειτουργίας, από το μακρινό καλοκαίρι του 1991 όταν και έγινε η προβολή της 1ης ταινίας.

Επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας λογω του Covid-19.

Πληροφορίες για τις ημέρες προβολών καθώς και τις ταινίες που θα προβληθούν θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Το Σινέ Ρόδον δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Γιώργου Αλεβιζόπουλου, το 1991. «Μαζί με τον τότε πρόεδρο Νίκο Αντίοχο που έδωσε και το όνομα «Ρόδον», στηρίξαμε και δημιουργήσαμε αυτό που σήμερα βλέπετε. Την ίδια χρονιά συστήσαμε το ΝΠ Πνευματικό Καλλιτεχνικό Κέντρο Σταφιδοκάμπου, για να διαχειριζόμαστε τα θέματα Πολιτισμού», είχε δηλώσει στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Αλεβιζόπουλος.

Το Σινέ είναι ο θερινός κινηματογράφος με τη μεγαλύτερη οθόνη προβολής στη χώρα, που βρίσκεται σε μια τοποθεσία ξεχωριστού φυσικού κάλλους εκτάσεως τεσσάρων στρεμμάτων. Επίσης σημειώστε πως το “Σινέ Ρόδον” ήταν ο πρώτος θερινός κινηματογράφος πανελλαδικά στον οποίο προβλήθηκαν ταινίες τεχνολογίας 3D. Η πρώτη 3D προβολή έγινε το 2010 με την ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής».

Το «Σινέ Ρόδον» δημιουργήθηκε την εποχή που στον Πύργο υπήρχε μόνο ο «Ορφέας» γιατί ήταν η εποχή που η τηλεόραση «κατάπινε» την 7η Τέχνη.


Πηγή