Χρήσιμο εργαλείο ανάπτυξης! “Ναι” από το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου στην δημιουργία Αναπτυξιακής Εταιρίας!

Χρήσιμο εργαλείο ανάπτυξης! “Ναι” από το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου στην δημιουργία Αναπτυξιακής Εταιρίας!

Ενα πολύ σημαντικό θέμα πέρασε κατά την συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, την Παρασκευή το απόγευμα .

Το θέμα ήρθε στην συνεδρίαση ως: «Συζήτηση για την αναγκαιότητα δημιουργίας Αναπτυξιακού Οργανισμού των Δήμων της Κεφαλονιά, βάσει του Ν. 4674/20» με Εισηγητή τον Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κεφαλονιά νησί γα όλους» Αλέξανδρο Παντελειό.

"Αναπτυξιακό Εργαλείο"

Τονίστηκε η σημαντικότητα της δημιουργίας Αναπτυξιακού Οργανισμού και την αναγκαιότητα αυτή εξήγησαν τόσο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, όσο και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νίκος Φραντζής.

Οπως τονίστηκε θα αποτελεί: “Χρήσιμο εργαλείο και θα βοηθήσει τον δήμο Αργοστολίου και όλους τους υπόλοιπους Δήμους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Θα είναι μία Ανώνυμη Εταιρία. Η συμμετοχή και το ποσοστό αυτής στο ΔΣ, θα έχει να κάνει με τα χρήματα που θέλει να βάλει ο κάθε φορέας για να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα. Είναι ένα εργαλείο αναπτυξιακό, που θα μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε απο τους δήμους όταν θα του ζητηθεί”.

“Θέλουμε μέσω αυτής της αναπτυξιακής εταιρίας να λύσουμε προβλήματα… Ταυτιζόμαστε με τον Αλέξανδρο Παντελειό, το έχουμε δουλέψει και εμείς αυτό και χαίρομαι που το φέρνει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο” ήταν τα λόγια του Δημάρχου.

Αυτός ο φορέας που θα συσταθεί, θα μπορεί να λύσει προβλήματα και σε θέματα τεχνικής υπηρεσίας και σε θέματα υπηρεσιών δόμησης, ψηφιοποίησης, αθλητισμού και πολιτισμού. Επιπλέον θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην καλή εκπόνηση του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου.

pjimage 10

“Με αυτό το αποτελεσματικό φορέα να ξεπεράσουμε παθογένειες του παρελθόντος. Δεν χρηματοδοτείται απο τους δήμους, χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά προγράμματα ή άλλους πόρους, όπως πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ενώ θα συμμετέχουν και άλλοι φορείς, όπως το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς – Ιθάκης “ τόνισε ο κ. Φραντζής

Η προεργασία του είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο, έχουν γίνει επαφές και με τους άλλους δήμους και με την Περιφέρεια και μένει να καθοριστούν η σύνθεση του ΔΣ και το κεφάλαιο.

Το θέμα πέρασε με ευρεία πλειοψηφία, με την Λαϊκή Συσπείρωση να τίθεται κατά στην σύσταση της συγκεκριμένης εταιρίας.

Λόγω προσωπικού ζητήματος, απουσίαζε από την συνεδρίαση ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος και ως εκ τούτου χρέη προέδρου εκτέλεσε ο αναπληρωτής Γιάννης Λυκούδης.

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA

γενικο


Πηγή