Εύκολη πρεμιέρα «μοίρασε» χαμόγελα – Προστασία του νερού και φυσικό περιβάλλον τα θέματα των Πανελλαδικών στα […]

«Εύκολα και κατανοητά» ήταν κατά γενική ομολογία τα κείμενα που «έπεσαν» χθες στους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων από τα ΕΠΑΛ.

Οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων προσήλθαν στις αίθουσες, όπου και κλήθηκαν να αναπτύξουν τις απόψεις τους για το νερό, το υδάτινο στοιχείο που είναι από τα πολυτιμότερα αγαθά για την ανθρώπινη ύπαρξη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράψουν μια ομιλία, με την οποία έπρεπε να απευθύνουν στους συμμαθητές και στις συμμαθήτριες και να τους ζητήσουν να αναφερθούν στους τρόπους με τους οποίους οι νέοι μπορούν να προστατέψουν το υδάτινο στοιχείο.

Το κείμενο που δόθηκε ήταν ένα διασκευασμένο άρθρο του Κοσμά Βίδου με τίτλο «Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό».

Στο Λογοτεχνικό Κείμενο δόθηκε απόσπασμα που προέρχεται από τη 13η ιστορία του μυθιστορήματος του Ιταλού Καλβίνο «Μαρκοβάλντο ή Οι εποχές στην πόλη», όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Ο ήρωας εργάζεται ως αχθοφόρος σε μια εταιρεία για να ζήσει την πολυμελή οικογένειά του. Στη δουλειά του και στο καφενείο ακούει διαρκώς ιστορίες που αποκαλύπτουν στοιχεία σχετικά με την κερδοσκοπία στα τρόφιμα και αποφασίζει να δράσει…».

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί…


Πηγή