Φορέα διαχείρισης του Ναυαγίου , σε συνεργασία με το Δήμο και τις όμορες κοινότητες, αποφάσισε το Δημοτικό Συμ […]

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 1/6/2020, με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη το Ναυάγιο.

Εν μέσω αντιπαραθέσεων , διαξιφισμών, σκληρών δηλώσεων και τοποθετήσεων , για το θέμα διαχείρισης- άνοιγμα του Ναυαγίου, κατά συντριπτική πλειοψηφία πέρασε η θέση της αντιπολίτευσης (κοινή πρόταση) για τη δημιουργία φορέα διαχείρισης στη περιοχή, με τη συμμετοχή του δήμου και των όμορων κοινοτήτων. Η πρόταση του Δημάρχου, κ.Νικήτα Αρετάκη, η οποία και καταψηφίστηκε, ήταν η διαχείριση του Ναυαγίου, από το δήμο σε συνεργασία με την εκκλησία. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου , για το θέμα μίλησαν ο πρώην δήμαρχος Ελατίων κ.Νίκος Ακτύπης, ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Βολιμών κ.Νίκος Θεοδόσης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής κ.Χρήστος Καλογερόπουλος και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, κ.Νικήτα Αρετάκη, ο δήμος βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης οικοπέδου, με στόχο τη δημιουργία Χώρου στάθμευσης, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δήλωση του ότι η εκκλησία μπορεί να προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα, γεγονός που δεν θα επιτρέψει το άνοιγμα του πλατώματος στο Ναυάγιο

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε, ότι μετά από πρόταση του κ.Αντώνη Κασσιμάτη, κρατήθηκε στο ξεκίνημα της συνεδρίασης , ενός λεπτού σιγή για το θάνατο του Λευτέρη Νιοτόπουλου.
VIDEO FB | https://www.facebook.com/tetradis.dimitris/videos/1671702696331183/


Πηγή