Αυτοψία Β. Γιαννόπουλου, σε έργο οδοποιίας στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο

Τις εργασίες βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου, στις Τ.Κ Βρίνας και Γραίκα, επέβλεψε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος. Πρόκειται για εργασίες που εκτελούνται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Αποκατάσταση βλαβών από θεομηνία, εντός των ορίων του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων», της Π.Ε Ηλείας, με αρχικό προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ..

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον Προϊστάμενο του Τμ. Συγκοινωνιακών έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας Νίκο Μπούλιαρη, από τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου και από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Στόχος του έργου, που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Π.Ε Ηλείας, είναι η άρση της επικινδυνότητας των τμημάτων παρέμβασης του οδικού δικτύου, το οποίο είναι από τα πιο πολυσύχναστα της νότιας Ηλείας, αφενός λόγω της σύνδεσης του ορεινού τμήματος με την έδρα του δήμου, τα Κρέστενα, και αφετέρου λόγω του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα στην Ανδρίτσαινα, που παρουσιάζει αυξημένη επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και δη τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα τμήματα παρέμβασης που επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και στα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες, είναι το «Μακρίσια – Κρέστενα – Βρίνα – Αρτέμιδα» και το «Κρέστενα – Καλλιθέα – Ανδρίτσαινα», όπου συναντήθηκε και με τους προέδρους της Τ.Κ Βρίνας Βασίλη Κοπανιτσάνο και της Τ.Κ Γραίκα Γιώργο Θεοδωρακόπουλο. Παράλληλα, διήλθε και από άλλες περιοχές, οι οποίες είναι εκτός της συγκεκριμένης εργολαβίας, καταγράφοντας προβληματικά σημεία στα οποία απαιτούνται διορθωτικές παρεμβάσεις, προκειμένου να προγραμματιστούν σε επόμενο έργο.

Εκτός των παραπάνω, τα υπόλοιπα τμήματα παρέμβασης – στο πλαίσιο του έργου – είναι α)Ανδρίτσαινα – Θεισόα – Όρια Ν. Ηλείας β)Ανδρίτσαινα – Επικ. Απόλλωνας – Περιβόλια γ) Πλατιάνα – Μάκιστος ενώ θα γίνουν επίσης εργασίες αποκατάστασης στον δρόμο προς Μπαρακίτικα και στην διασταύρωση προς Κεραμίδι.


Πηγή