Αχαΐα – Ηλεία: Στην «καραντίνα» ο τουρισμός και ο ξενοδοχειακός κλάδος

Η λίστα με τα ξενοδοχεία της καραντίνας βγήκε, όμως, στην Αχαΐα και στην Ηλεία δεν έχει εκδηλώσει καμία ξενοδοχειακή μονάδα ένα τέτοιο ενδιαφέρον και μάλλον δύσκολα θα γίνει κάτι στη συνέχεια.

Κατά συνέπεια τα ξενοδοχεία θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους ορισμένα δωμάτια καραντίνας, έτσι ώστε να φιλοξενήσουν εκεί πιθανούς ασθενείς σε περίπτωση που κάτι τέτοιο χρειαστεί.

Το γεγονός αυτό μειώνει την πληρότητα των ξενοδοχείων, αφού ανάλογα με το μέγεθος και τη χωρητικότητά τους θα πρέπει να έχουν φυλάξει τέτοια δωμάτια, σε μία αναλογία 1 στα 10 δωμάτια ή στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στο 3% του συνόλου των καταλυμάτων.

Αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα για τους ξενοδόχους. Ξέρετε γιατί; «Γιατί πολύ απλά δεν έχουμε μέχρι τώρα κρατήσεις και το ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά χαμηλό» τονίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρης Διαμαντόπουλος.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, οι κρατήσεις από το εξωτερικό είναι λιγοστές και οι εκτιμήσεις που αναφέρονται στη φετινή τουριστική σεζόν ολοένα και χειροτερεύουν όσο πλησιάζουμε στην ημέρα που θα ξεκινήσουν οι αεροπορικές πτήσεις στο αεροδρόμιο του Αράξου.

"Η πλειοψηφία των ξενοδοχείων έχει μία πληρότητα της τάξεως του 5% με 10%. Αυτά τα ποσοστά δεν δείχνουν να αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό τον Ιούλιο.

Μιλάμε στην πράξη για μία καταστροφική χρονιά για τον τουρισμό" τονίζει ο ίδιος και προσθέτει: "Προχωράμε όμως και όσο μπορούμε προσπαθούμε να αισιοδοξούμε. Άλλωστε, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά".

Τέλος, σε ότι αφορά την υποχρέωση πλέον των ξενοδοχείων να έχουν συνεργασία με ένα γιατρό και εδώ υπάρχει θέμα.

Δεν είναι τόσο οικονομικό, όσο το ότι οι γιατροί δεν δείχνουν να ανταποκρίνονται στην πρόσκληση του υπουργείου για συνεργασία με τα ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα το μέτρο να μην προχωρά μέχρι ώρας.

Αχαΐα - Ηλεία: Στην «καραντίνα» ο τουρισμός και ο ξενοδοχειακός κλάδος


Πηγή