Αχαΐα: Η δύσκολη εξίσωση του Αεροδρομίου Αράξου – Ξεκινούν οι πτήσεις την Τετάρτη

Ο γγ Πολιτικής Προστασίας, με καταγωγή από την Ηλεία, Βασίλης Παπαγεωργίου έφτασε στην ώρα του χθες το πρωί στον Αραξο, με το ελικόπτερο της υπηρεσίας και τους συνεργάτες του. Ολοι οι εμπλεκόμενοι ήσαν εκεί παρόντες, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Αχαΐας Χάρη Μπονάνο και τον αερολιμενάρχη Γιώργο Γκουβίτσα.

Το ραντεβού κρίσιμο καθώς η έναρξη των διεθνών πτήσεων, από την Τετάρτη 1η Ιουλίου και το restart του Ελληνικού Τουρισμού, είναι η πιο σημαντική στιγμή για τις περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας -που μπήκαν πρώτες στο lockdown της καραντίνας του περασμένου Μαρτίου- με το κλείσιμο του πρώτου εξαμήνου του έτους της πανδημίας, 2020.

Ο κ. Παπαγεωργίου παρουσίασε στους τοπικούς φορείς, Περιφέρεια, Δήμο Δυτικής Αχαΐας, ΠΥ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος και ΑΔ Αχαΐας, το σχέδιο για ασφαλείς πτήσεις.

Οπως αποκάλυψε η «Π» κατά τα προηγούμενα 24ωρα, το σχέδιο να μην περάσει τα σύνορα της Περιφέρειας ο κορονοϊός, μέσω των αφίξεων τουριστών, έχει ως ακρογωνιαίο λίθο του ένα ειδικό λογισμικό μέσω του οποίου θα γίνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους εισερχόμενους.

Το σχέδιο για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους, που δεν θα είναι και τόσο δειγματοληπτικοί καθώς θα ελέγχεται μεγάλος αριθμός αφίξεων ιδιαίτερα από χώρες και περιοχές με αυξημένο κίνδυνο, θα επιλέγει, μέσα από ένα αλγόριθμο της λίστας επιβατών κάθε πτήσης, όσους θα εξεταστούν.

Με βάση τους ελέγχους που θα έχουν ήδη γίνει στην χώρα προέλευσης των επισκεπτών του αεροδρομίου και της ευρύτερης περιφέρειας, στην χώρα τους, πριν την πτήση, θα προκύπτουν τα στοιχεία που θέλουν να έχουν -μέρα προς μέρα- οι αρχές. Στοιχεία που θα σχετίζονται με την πιθανή εξέλιξη της πανδημίας ακόμη και τις τελευταίες 48ώρες, στη χώρα προέλευσης των τουριστών.

Για τους ελέγχους εντός του αεροδρομίου ενημέρωσε συνεργάτης του κ. Παπαγεωργίου, αξιωματικός της ΕΑ που εργάζεται στο Υγειονομικό των ΕΔ ενώ, τοπικά, συντονιστές θα είναι γιατροί της 116 Πτέρυγας Μάχης του Αράξου σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Υγείας της ΠΔΕ.

Το σχέδιο παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων, στον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά, τον υποστράτηγο της ΠΥ Γιάννη Πετρούτσο, τον συντονιστή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Νίκο Ρουμελιώτη, τον διοικητή της 116 ΠΜ σμήναρχο Δημήτρη Σιδέρη, ιατρούς της 116 ΠΜ με επικεφαλής τους τον κ. Οικονόμου και τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Νίκο Γυφτάκη.

Πηγή: pelop.gr

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    29 Ιουνίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία