Βόλος – Βρήκαν ηλικιωμένο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από την πείνα

Ζει μόνος του, άρρωστος, χωρίς κανένα έσοδο σε άθλιες συνθήκες. Οι γείτονές του τον εντόπισαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα του Βόλου "Ταχυδρόμος", ένα ακόμη ανθρώπινο δράμα αποκαλύφθηκε χθες με πρωταγωνιστή έναν 74χρονο που ζει σε άθλιες συνθήκες εξασφαλίζοντας ένα πιάτο φαγητό από την τοπική Εκκλησία και από κάποιους γείτονες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, γείτονες που πηγαίνουν φαγητό στον ηλικιωμένο άντρα τον βρήκαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Στη συνέχεια επικοινώνησαν με τους υπεύθυνους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ζητώντας βοήθεια για τον συνάνθρωπό τους που αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα.

Επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο του «Βοήθεια στο Σπίτι» που εντόπισαν τον 74χρονο εμφανώς ταλαιπωρημένο. Όπως αποκαλύφθηκε ο ίδιος ζούσε στην Αθήνα. Αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα και αποφάσισε να έρθει στη Μαγνησία προκειμένου να μείνει μαζί με την αδερφή του. Όσο η αδερφή του ζούσε ο ίδιος διαβίωνε αξιοπρεπώς. Όταν εκείνη πέθανε η ζωή του πήρε αντίστροφη πορεία…

Ξεχασμένος όπως ανέφερε από παιδιά και άλλους συγγενείς ζει με μηδενικά έσοδα. Έχει να υποβάλει φορολογική δήλωση επί σειρά ετών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει δήλωση για να λάβει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και να έχει τουλάχιστον ένα έσοδο για να καλύπτει βιοποριστικές του ανάγκες. Το καθημερινό φαγητό του εξασφαλίζει από την τοπική Ενορία που όμως για το καλοκαίρι θα μείνει ένα διάστημα κλειστή και από γείτονες.

Στο Νοσοκομείο όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ότι πάσχει από καρκίνο. Αμεσα για την περίπτωση του 74χρονου κινητοποιήθηκε η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Νατάσσα Μορφογιάννη εξετάζοντας το ενδεχόμενο να μεταφερθεί σε κάποια δημοτική δομή, όπως είπε η ίδια περιγράφοντας την ανθρώπινη ιστορία στον "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ".

Για τη φιλοξενία του υπάρχουν προβλήματα καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και δεν μπορεί να διαμείνει στον Ξενώνα των Αστέγων. Η κ. Μορφογιάννη προσανατολίζεται στη λύση ενός νοσοκομείου στην Αθήνα που αναλαμβάνει αντίστοιχες περιπτώσεις.

Μέχρι τότε γίνεται προσπάθεια για την υποβολή των φορολογικών του δηλώσεων προκειμένου να μπορέσει να διεκδικήσει τη χορήγηση ΚΕΑ αλλά και επιδόματος ως καρκινοπαθής.


Πηγή