Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας στις 23 Ιουνίου 2020

Η Ολυμπιακή Ημέρα είναι ένα παγκόσμιο γεγονός, μία μεγάλη γιορτή, που εορτάζεται στις 23 Ιουνίου κάθε χρόνο και στις πέντε ηπείρους και αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα αθλητικό γεγονός.

Είναι μία ημέρα, αφιερωμένη στον αθλητισμό και στη χαρά που μας δίνει, μέσα από την οποία όλος ο κόσμος, ανεξαρτήτου κατηγορίας, παρακινείται να δραστηριοποιηθεί ενεργά μέσα από τον αθλητισμό. Να γνωρίσει τις Ολυμπιακές αξίες και να ανακαλύψει νέα αθλήματα, μέσα από 3 πυλώνες: «κινούμαι, μαθαίνω, ανακαλύπτω».

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ολυμπιακής ημέρας, σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και το Γραφείο της ΕΘΝΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία διοργανώνει αθλητικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, με στόχο την προβολή των ολυμπιακών αξιών και του ολυμπιακού κινήματος γενικότερα. Όπως τόνισε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ολυμπιακών & Εκπαιδευτικών Θεμάτων κα Ρόη Αντωνοπούλου, έχει παγιωθεί το αθλητικό μέρος των εκδηλώσεων να είναι αφιερωμένο στον πρώτο Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δημήτριο Βικέλα (Βικέλιος δρόμος), ο οποίος συνέβαλλε καθοριστικά στην επιτυχημένη αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και στην μετέπειτα παγίωση του θεσμού.

Ωστόσο, φέτος, λόγω των μέτρων απαγόρευσης των εκδηλώσεων για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού, ο εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας θα είναι διαφορετικός και σε συμφωνία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η κα Αντωνοπούλου υπογράμμισε ότι έχει ενημερώσει τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων καθώς και τους εκπροσώπους των Αθλητικών Σωματείων του Δήμου οι οποίοι έδειξαν ενθουσιασμό και απάντησαν θετικά στο κάλεσμα του Δήμου και της ΕΘΝΟΑ για υλοποίηση των προτεινόμενων δράσεων.

Προτεινόμενες δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν από τα σχολεία και τα αθλητικά σωματεία (με το σκεπτικό των αποστάσεων και της μη χρήσης οργάνων), υπό τις οδηγίες δασκάλων και γυμναστών, είναι: Σύντομη ενημέρωση – ομιλία για τη σημασία της Ολυμπιακής Ημέρας, έκθεση ζωγραφικής με θέμα την Ολυμπιακή Ημέρα, σκυταλοδρομία ταχύτητας «πήγαινε – έλα», σκυταλοδρομία ταχύτητας με εμπόδια, σκυταλοδρομία ταχύτητας με σλάλομ, αντοχής διάρκειας 8 λεπτών, σταυρωτά άλματα (cross hopping), άλμα εις μήκος χωρίς φόρα, άλμα τριπλούν με μικρή φόρα και τρέξιμο σκάλας.

Όσα σχολεία συμμετάσχουν, μπορούν να τραβήξουν κάποιες φωτογραφίες με τα αναμνηστικά διπλώματα ή και να βγάλουν ένα βίντεο με τις αθλητικές δραστηριότητες που θα διοργανώσουν, τα οποία αφού αποσταλούν στον Δήμο, θα προωθηθούν στην ΕΘΝ.Ο.Α. και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (#olympicday2020gr).


Πηγή