Λίγες οι ελπίδες για φέτος και στον εσωτερικό τουρισμό για τους ξενοδόχους της Αχαΐας

Από τη στιγμή που σύμφωνα με όλα τα στοιχεία θα υπάρξει μείωση των ξένων επισκεπτών στην χώρα μας το φετινό καλοκαίρι, ορισμένοι από τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου περιμένουν να πάρουν μία ανάσα από τον εσωτερικό τουρισμό.

Όμως και αυτός, σύμφωνα με τιε εκτιμήσεις που υπάρχουν, παρουσιάζει μία πτωτική τάση, σε μία καθοδική πορεία που έχει εμφανίσει σταθερά, έτσι και αλλιώς, τα τελευταία χρόνια.

Οι Έλληνες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να πάνε διακοπές και η κρίση που έφερε στην οικονομία το «κραχ» του κορωνοϊού, κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για αυτούς στο να πάνε κάπου, έστω και για λίγες μέρες να ξεκουραστούν.

Ακόμα όμως και αυτοί που έχουν μία άνεση για να πάνε διακοπές, το σκέφτονται σοβαρά, γνωρίζοντας ότι τα χρήματα αυτά θα λείψουν από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό και ότι έρχεται ένας χειμώνας που αναμένεται να είναι δύσκολος, αλλά και άγνωστος σε μεγάλο βαθμό, από τη στιγμή που ενδέχεται να υπάρξει και νέο κύμα κορωνοϊού.

Οι Πατρινοί δεν αποτελούν εξαίρεση από τον κανόνα. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν λογαριάζουν να πάνε διακοπές για φέτος και όσο πάνε σχεδιάζουν για λιγότερες μέρες με ασφαλώς μικρότερη κατανάλωση σε ότι κάνουν και στα έξοδα που θα έχουν.

Ένα μεγάλο μέρος αυτών που σχεδιάζουν να πάνε διακοπές έχουν ρίξει τις ελπίδες τους στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού.

Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού

Οι ξενοδόχοι από την πλευρά τους πίστευαν ότι η κυβέρνηση θα έδινε ένα κίνητρο στους Έλληνες για να ενισχύσει τον εσωτερικό τουρισμό, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τον κλάδο.

«Μέχρι ώρας δεν γνωρίζουμε κάτι να έχει αλλάξει από το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού» τονίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Δημήτρης Διαμαντόπουλος. "Απευθύνεται και φέτος σε έναν αριθμό 250.000 επισκεπτών, καλύπτοντας τα ίδια χρήματα τόσο για τους πελάτες, όσο και τους ξενοδόχους.

Ασφαλώς και η βοήθεια για τον κλάδο από τέτοια προγράμματα είναι μηδαμινή. Έτσι και αλλιώς ο εσωτερικός τουρισμός δεν ήταν ποτέ ένα ιδιαίτερο στήριγμα για τα ξενοδοχεία, ήταν απλά ένα επιπλέον έσοδο. Το στήριγμα των ξενοδοχείων τη καλοκαιρινή σεζόν ήταν πάντα οι ξένοι επισκέπτες".

Μηδενικές οι κρατήσεις και από Έλληνες

Πάντως, μέχρι ώρας οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία από Έλληνες τουρίστες είναι σχεδόν μηδαμινές, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα ενοικιαζόμενα ακίνητα σε παραθεριστικά θέρετρα Κάτι που έρχεται για να συμπληρώσει το αποκαρδιωτικό του όλου πράγματος για τον κλάδο.

Ελπίδα των επαγγελματιών είναι να υπάρξει μία μικρή κίνηση σε επίπεδο εσωτερικού τουρισμού από τα τέλη του Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου, όταν οι εργαζόμενοι ξεκινήσουν να παίρνουν τις άδειες τους.


Πηγή