Μπονάνος για κορωνοϊό: “Τέρμα η χαλαρότητα, μόνο επαγρύπνηση”

Επαγρύπνηση και παύση του εφησυχασμού, αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να επικρατήσει σε όλους, μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, που μέσα σε τέσσερις μέρες έφτασαν τα 97 σε όλη την Ελλάδα.

Το θέμα όμως, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, δεν έχει να κάνει μόνο με αριθμούς. Αφορά κυρίως την συμπεριφορά που δείχνουμε το τελευταίο διάστημα, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις κάνουμε σαν να μην υπάρχει ιός.

«Ο ιός είναι όμως εδώ και αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε» τονίζει ο ίδιος μιλώντας στο patrasevents.gr. «Φάνηκε αυτό με την αύξηση των κρουσμάτων. Χρειάζεται να είμαστε σε επαγρύπνηση και να μη χαλαρώνουμε και αυτό είναι κάτι που αφορά όλου μας».

Με αυτό το σκεπτικό έδωσε εντολή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Σαββατοκύριακο βγήκαν τα κλιμάκια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Υγείας στους δρόμους και προχώρησαν σε αυστηρούς και πιο εντατικούς έλεγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Υπήρξε μία χαλάρωση, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μπονάνο. Η παρουσία των κλιμακίων είχε ως βασικό της στόχο να θυμίσει σε όλους ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ και ότι δεν θα πρέπει να τον ξεχνάμε.

Άλλωστε πρόστιμα δεν μοιράστηκαν, παρά μόνο έγιναν συστάσεις. Το θέμα όμως δεν έχει να κάνει μόνο με την εστίαση και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. «Η προφύλαξη από τον κορωνοϊό είναι πάνω από όλα ζήτημα ατομικής προστασίας και ευθύνης» τονίζει ο κ. Μπονάνος.

«Αυτό που απαιτείται είναι ο κόσμος να προσέχει, να τηρεί τα μέτρα αποστάσεως ασφαλείας και τους κανόνες, χωρίς να χρειάζεται να βρίσκεται κάθε φορά ένας χωροφύλακας από πάνω του».

Σύμφωνα με τον κ. Μπονάνο στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επαγγελματίες εστίασης και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τηρούν τους κανόνες και έχουν συμμορφωθεί με τα μέτρα προστασίας.

Κάποιες «παραβάσεις» που παρατηρήθηκαν τις περασμένες ημέρες δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν το γενικό συμπέρασμα για τη σωστή συμπεριφορά που έχει δείξει η εστίαση σε αυτό το διάστημα, από τη μέρα που ξεκίνησε και πάλι η λειτουργία της.

Ωστόσο, από τη στιγμή που τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται ή συνεχιστεί αυτή η χαλάρωση που παρατηρείται κυρίως στον κόσμο, είναι σίγουρο ότι οι έλεγχοι θα γίνουν ακόμα πιο αυστηροί και πέρα από τις συστάσεις, θα φτάσουμε και στα πρόστιμα.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Πάτρα και γενικότερα στην Αχαΐα, παρά την αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, ο ιός παραμένει σε ύφεση και δεν υπάρχει ασθενής, με εξαίρεση τον άνδρα που μεταφέρθηκε από την Τρίπολη στο ΠΓΝ Πατρών.


Πηγή