Νέες αναταράξεις μετά το πρωτοσέλιδο της «ΠΑΤΡΙΣ» για το Πάτρα-Πύργος  

ΟΥΤΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΥΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ…- ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ;- ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ – «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ» ΤΗΣ Ε.Ε. – ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ – Ο ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ..

Θέση για την απάντηση του αρμόδιου τμήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατασκευή του δρόμου Πάτρα – Πύργος, πήρε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, με ανακοίνωσή του. Σημειώνεται ότι η απάντηση του θεσμικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν το κεντρικό θέμα στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», το Σάββατο 30 Μαΐου 2020.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Με ξεκάθαρες κουβέντες και όλη την αλήθεια για τον δρόμο, οι δηλώσεις του Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, σχετικά με τις εξελίξεις στο έργο «αυτοκινητόδρομος ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ» και τη στάση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ο Δήμαρχος Πύργου επισήμανε μεταξύ των άλλων: «Δυστυχώς οι εξελίξεις για μια ακόμη φορά μας επιβεβαίωσαν. Απολύτως τίποτα δεν έχει γίνει για την πορεία του έργου ΔΡΟΜΟΣ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ.

Όπως απάντησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή –διαμέσου του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα- σε ερώτημα που έθεσε η τοπική εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» (ημ/νια φύλλου 30/05) και έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα, ζητώντας να ενημερώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την θέση της σχετικά με το έργο.
Ειδικότερα ρωτήθηκε εάν το έργο θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2023 και εάν ενταχθεί στις ευρωπαϊκές κοινοτικές χρηματοδοτήσεις. Ζήτησαν έγγραφα και αντί αυτού πήραν μια γενικόλογη απάντηση με σαφή μηνύματα.
Η απάντηση της Ευρωπαϊκής επιτροπής στο ερώτημα της εφημερίδας «Πατρίς» είναι η εξής ακριβώς: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωρίζει τις συζητήσεις στην Ελλάδα σχετικά με αυτό το έργο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να παράσχει υποστήριξη για την αξιολόγηση του καλύτερου τρόπου προόδου σύμφωνα με το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ…


Πηγή