Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας φιλοξένησε την παρουσίαση του νέου συστήματος “THEASIS”

Σήμερα, Τρίτη 16 Ιουνίου, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας φιλοξένησε στο χώρο του δημοτικού καταστήματος Λουσικών την παρουσίαση ενός νέου Συστήματος Εποπτείας Δασικών Περιοχών για την έγκαιρη ανίχνευση της έναρξης δασικών πυρκαγιών στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

Το σύστημα “THEASIS”, όπως ονομάζεται, είναι ένα ευέλικτο και κλιμακούμενο σύστημα με δυνατότητες αυτόνομης επίβλεψης και έγκαιρης ανίχνευσης της έναρξης δασικών πυρκαγιών, το οποίο δοκιμάστηκε σε τρεις δασικές περιοχές στο Δάσος της Στροφυλιάς, στο Δάσος Τροόδος στην Κύπρο και στο Εθνικό Πάρκο Ρουσένσκι Λομ της Βουλγαρίας.

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας βλέπει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την χρήση του συγκεκριμένου συστήματος που θέτει ως στόχο την ελαχιστοποίηση του χρόνου μεταξύ της εκδήλωσης και ανίχνευσης πυρκαγιάς, των εσφαλμένων συναγερμών και του μέσου χρόνου παρέμβασης των μονάδων πυρόσβεσης.

Τέλος, η Δημοτική Αρχή θα ήθελε να συγχαρεί τους εννιά εταίρους από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Βουλγαρία και ιδιαίτερα τους ερευνητές των Πανεπιστημίων Πατρών και Ruse “Angel Kanchev” για την εξαιρετική τους δουλειά.


Πηγή