Ο επικεφαλής της παράταξης Ιόνιος Συμμαχία κ. Σπύρος Σπύρου προχώρησε στην παρακάτω δήλωση σχετικά με τα αναφε […]

Κέρκυρα,22/06/2020

Ο επικεφαλής της παράταξης Ιόνιος Συμμαχία κ. Σπύρος Σπύρου προχώρησε στην παρακάτω δήλωση σχετικά με τα αναφερόμενα σε δημόσια ανάρτηση του κ. Θ. Γαλιατσάτου:

Μετά την παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Κέρκυρα, ο κ. Γαλιατσάτος σε δημόσια ανάρτησή του αναρωτιέται με απορία γιατί τελικά ήρθε στην Κέρκυρα ο Χρυσοχοϊδης. Η απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι προφανώς ήρθε για να δώσει στον κ. Γαλιατσάτο την ευκαιρία να βγει από την πολιτική του αφάνεια και να μας μιλήσει για μνημόσυνα, κόλυβα και για σανό. Τίνος ήταν αλήθεια τα κόλυβα;

Εμείς θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Γαλιατσάτο ότι στη δημοκρατία έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης, όπως και ο ίδιος, να μπορεί να ομιλεί. Αλλά δεν μπορεί να υποτιμάει τη νοημοσύνη και τη μνήμη των πολιτών. Και προπαντώς δεν δικαιούται να τους προσβάλει. Γιατί, είναι προσβολή να κλείνει τη δήλωσή του λέγοντας επί λέξει «και καλά αυτός», προφανώς ο Χρυσοχοίδης, «τάισε σανό. Οι άλλοι που τον άκουγαν, γιατί τον έφαγαν; ». Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι ένα από τα πολλά αρνητικά του πρώην Περιφερειάρχη είναι η αμετροέπειά του καθώς συχνά μπερδεύει, όπως εξάλλου του έχω τονίσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο το μπόι του με τη σκιά του. Γιατί, με μεγάλη ευκολία με τη δήλωσή του προσέβαλε αιρετούς και ένστολους που παρεβρέθηκαν στη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Χρυσοχοίδη και τους ταύτισε συνειρμικά με τα συμπαθή τετράποδα που τρώνε σανό. Προφανώς αναφέρεται σε όσο σανό έχει απομείνει από τη δική του 5ετία στην ηγεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Θα μπορούσε βέβαια να πει και ο ίδιος μέσα από την ανάρτησή του «μην τον πιστεύετε, γιατί λέει ψέματα» αλλά δεν τόλμησε να το πει γιατί όλη του η θητεία στην ΠΙΝ ήταν ψέματα, απειλές υποσχέσεις, τιμωρίες και απραξία. Στην δημόσια αυτή δήλωσή του είπε επίσης ότι «εμείς ό,τι είπαμε το κάναμε.» Η αλήθεια είναι όμως διαφορετική.

-Είπαν ότι θα καταργήσουν το ΤΑΙΠΕΔ και αντί αυτού φτιάξαν το Ενιαίο Ταμείο που δεσμεύει την δημόσια περιουσία για 99 χρόνια.

-Είπαν ότι δε θα ξεπουληθούν τα αεροδρόμια, και βάλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους. Αναρωτιέμαι που είναι αλήθεια εκείνο το τεράστιο πανό που είχαν αναρτήσει στην είσοδο του αεροδρομίου με την αναγραφή «κάτω τα χέρια από το αεροδρόμιο;»

-Βέβαια πρέπει να τους πιστωθεί ότι κάναν και ένα δημοψήφισμα παρωδία.

-Είπαν η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο προς πώληση και δεν πρόκειται να ξεπουληθεί αντί πινακίου φακής ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο. Τελικά αυτοί πούλησαν τον Ερημίτη αντί πινακίου φακής.

-Αυτοί έβγαλαν το μεγάλο έργο ύδρευσης της Κέρκυρας (φράγματα) από τον κατάλογο μεγάλων έργων. Και δεν διαμαρτυρήθηκαν δεν σήκωσαν τη φωνή τους. Αυτοί έβαλαν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και επισκεπτών με τα βουνά από σκουπίδια που γέμισαν τους δρόμους. Αυτοί «φρόντισαν» για την δυσφήμιση της Κέρκυρας στην οικουμένη.

-Ο κ. Γαλιατσάτος και ο Υπουργός κ. Σταθάκης, είπαν ότι θα ολοκλήρωναν το Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στο «Καφέ Γυαλί». Ακόμη όμως το έργο είναι στην ίδια φάση που το αφήσαμε εμείς, πριν 6 χρόνια.

-Ο κ. Γαλιατσάτος έτρεξε προεκλογικά να δείξει ότι έκανε έργο με το πεζοδρόμιο στην παραλιακή Γαρίτσας, αλλά ούτε αυτό δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει και το πεζοδρόμιο και σήμερα κρύβει παγίδες για τους περαστικούς.

-Θα δικαιολογούσα την όποια κριτική του αν είχα διαπιστώσει την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι κανένα νέο μεγάλο έργο δεν εκτελείται αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ιονίων νήσων.

Η κληρονομιά που άφησε ο κ. Γαλιατσάτος είναι πολύ φτωχή και καλά θα κάνει να μην προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με πυροτεχνήματα. Οι Κερκυραίοι γνώρισαν απ’ την καλή «τα έργα και τις ημέρες» του επί 5 χρόνια.

Αυτά επί του παρόντος.


Πηγή