Πλωτά ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

  • «Προμήθεια πέντε ασθενοφόρων (2 στην Κέρκυρα, 1 στην Κεφαλονιά, 1 στη Ζάκυνθο και 1 στη Λευκάδα)και τεσσάρων κινητών μονάδων για τον αστικό ιστό …»
  • ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΡΜΠΑΣ: «Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προχωρά στη χρηματοδότηση αυτών των έργων μεγάλης χρησιμότητας, τα οποία αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας. Στηρίζουμε το ΕΚΑΒ

Συγκεκριμένα,
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Κώστας Ζορμπάς, την Τρίτη 24 Ιουνίου 2020, στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα. Συζητήθηκαν τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την αποφυγή διασποράς του Covid -19 αλλά και για την συνεργασία που υπάρχει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την έναρξη της τουριστικής περιόδου σε υγειονομικό επίπεδο. Ειδικότερα για τα Ιόνια Νησιά, συζητήθηκε η δρομολογημένη προμήθεια πέντε ασθενοφόρων (2 στην Κέρκυρα, 1 στην Κεφαλονιά, 1 στη Ζάκυνθο και 1 στη Λευκάδα)και τεσσάρων κινητών μονάδων για τον αστικό ιστό (ένα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα), προϋπολογισμού 737.800 ευρώ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020» (ημερομηνία ένταξης πράξης 31-10-2019). Επίσης συζητήθηκε η προμήθεια δύο πλωτών ασθενοφόρων , προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, τα οποία θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω του ΕΣΠΑ, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα της ασφάλειας των συμπολιτών μας ειδικά εκείνων των μικρών νησιών του Ιονίου. «Η ενίσχυση και η ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων είναι αναγκαία. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προχωρά στη χρηματοδότηση αυτών των έργων μεγάλης χρησιμότητας, τα οποία αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας. Στηρίζουμε το ΕΚΑΒ», τόνισε ο κ.Ζορμπάς. Ο κ. Παπαευσταθίου ενημέρωσε τον κ.Ζορμπά για τις εξελίξεις σχετικά με τη δημιουργία αποκεντρωμένου τομέα του ΕΚΑΒ στη Λευκίμμη, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών στο νότιο τμήμα της Κέρκυρας. Τέλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλη Ορφανουδάκη για την εξέλιξη του έργου επισκευών του ΕΚΑΒ της πόλεως της Κέρκυρας, έργο που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.

*Κεντρική φωτογραφία : Αρχείο

Απο δεξιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης , κ.Κώστας Ζορμπάς


Πηγή