Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου: Νέα διαμαρτυρία στην Α’θμια εκπαίδευση

Για μία ακόμη φορά, ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου, μετέβη στην πρωτοβάθμια διεύθυνση Ηλείας όπου και διαμαρτυρήθηκε για την ψήφιση του νέου πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και για την απόφαση να μεταδίνονται από το διαδίκτυο τα μαθήματα μέσα από τις τάξεις.

Ο σύλλογος παρέδωσε την διαμαρτυρία στην κα. Σωτηρούλα Ασημακοπούλου, Αναπλ. Δ/ντρια Π.Ε. Ηλείας, ενώ για την χθεσινή ενέργεια η κα. Παναγιώτα Πατσή αντιπρόεδρος του συλλόγου δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Τα προβλήματα από το νομοσχέδιο είναι πολλά. Πρώτον αυξάνονται τα παιδιά από 22 σε 25 ανά τάξη και αυτό καταλαβαίνετε ότι δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα στο μαθησιακό κομμάτι. Επίσης γίνεται μία προσπάθεια σχολειοποίησης του νηπιαγωγείου, καθώς θέλουν να ενταχθεί το μάθημα των Αγγλικών μέσα, χωρίς να γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο δεν έχει πρόγραμμα όπως το δημοτικό που κάνουν μαθήματα αλλά δουλεύουμε διαθεματικά. Επίσης θέλουν με την αξιολόγηση των σχολείων να κάνουν κατηγορίες σχολείων σε άριστα και μη άριστα πού βέβαια ξέρετε ότι τα προβλήματα δεν μπορούν να διαχωριστούν έτσι. Υπάρχουν τα κτιριακά προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί…


Πηγή