Τέλος… στο τέλος ύδρευσης Ερυμάνθου – Αιχμηρές δηλώσεις Αντωνακόπουλου

Στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου (16/6/20) για τη μείωση -και κατάργηση από 31/5/2022- του τέλους των 3 ευρώ που πληρώνουν τα νοικοκυριά του δήμου Πύργου στον Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Ύδρευσης («Ερύμανθος»), αναφέρθηκε χθες ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Αντωνακόπουλος με νέες δηλώσεις του τόνισε πως «Καταργούμε το τέλος Ερυμάνθου. Τα 3 ευρώ ισχύουν για φέτος, του χρόνου θα είναι 1,5 και από την 1η Ιουνίου του 2022 τέλος στο τέλος του Ερυμάνθου!

Αυτό θα συμβεί γιατί εισπράττουμε φόρους, εισπράττουμε χρέη από άλλους δήμους που δεν πλήρωναν, μειώσαμε τις δαπάνες για τη συντηρήσεις και τις επισκευές, διότι είμαστε τυχεροί και δεν γίνονται πολλές βλάβες στον κεντρικό αγωγό όπως γινόταν παλιότερα…

Αναζητούμε όλες τις οικονομικές διαρροές και η ΔΕΥΑΠ Πύργου εκτελεί έργα που θα μειώσουν τις απώλειες νερού και θα αυξήσουν τις εισπράξεις. Τοποθετούνται 8.000 ψηφιακά ρολόγια – καταμετρητές και βεβαίως ολοκληρώνεται το έργο καταμέτρησης των πιέσεων στο δίκτυο. Είμαστε συνεπείς σε αυτά που έχουμε πει, το παρελθόν αδιαφορούσε και για αυτόν τον τομέα και για αυτό είχε απομείνει η εύκολη λύση το να φορτώνουμε στον κόσμο δαπάνες. Εμείς μειώνουμε τα τιμολόγια, μειώνουμε τα τέλη και θα πάμε και σε μείωση τιμών!».

«Υπενθυμίζω ότι το τέλος των τριών ευρώ είχε επιβληθεί με ισχύ τριών ετών όπως είχε πει η τότε δημοτική αρχή και ότι παράλληλα θα εκπαιδεύσουν προσωπικό για να αναλάβει το έργο. Άρα δεν χρειάζονται τα 400.000 ευρώ το χρόνο για συντήρηση της δεξαμενής. Τα ανταλλακτικά που προκύπτουν ως ανάγκη τα πληρώνει ο Διαβαθμιδικός… αυτή η συμφωνία ήταν ληστεία. Συμφωνία για οκτώ εργαζομένους εκ των οποίων οι δύο ήταν part-time και τους υπόλοιπους δεν τους έχει δει κανένας…

…είναι ψέμα στη συμφωνία ότι τα 3 ευρώ ήταν για τρία χρόνια, εξαπάτησαν τον κόσμο! Πέρυσι 180.000 ευρώ δόθηκαν επειδή κάθε μήνα έσπαγε ο αγωγός στην Τρανή Λάκκα, φέτος μέχρι τώρα έχουμε ξοδέψει μόνο 10.000 ευρώ.

Μαζεύουμε τα έξοδα, παίρνουμε 240 χιλιάδες επιστροφή ΦΠΑ, ούτε αυτό έχει γίνει από τους προηγούμενους. Πήγαμε στην Αρχαία Ολυμπία και είπαμε κύριοι τελείωσαν τα παραμύθια και θα πληρώσετε ότι σας αναλογεί… οι υπόλοιποι τι έκαναν τα προηγούμενα χρόνια; Πλήρωναν οι Πυργιώτες χρήματα που δεν τους αναλογούσαν από μία σπατάλη διαχείρισης ενός κοινωνικού αγαθού όπως είναι το νερό.

Σε δύο χρόνια θα απαλλάξουμε τον πολίτη από αυτό το χαράτσι των τριών ευρώ που δεν το είχαμε βάλει εμείς, άλλοι το έβαλαν, που ήταν αδιάφοροι στη συνέχεια… έφυγαν και δεν φρόντισαν να τηρηθούν οι συνθήκες ώστε να εκλείψει η ανάγκη του τριεύρου».


Πηγή