Ψήφισμα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας

AgrinioPress
Ψήφισμα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας

Ψήφισμα της Περιφερειακής Σύσκεψης των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων Συνταξιούχων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας προς τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών

Αναλυτικά το ψήφισμα όπως κοινοποιήθηκε στα γραφεία ΕΦΚΑ Αγρινίου αλλά και στα Μέσα Ενημέρωσης:

“Κύριε Υπουργέ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Συνταξιούχων του νομού Αιτωλ/νίας , πραγματοποιήσαμε Περιφερειακή Σύσκεψη τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 ώρα 10:30 π.μ. στο Αγρίνιο , στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Η σύσκεψη έγινε μετά από πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα , των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων .

Μετά από ενημέρωση από τις Ομοσπονδίες μας , τους χαιρετισμούς , αλλά και τις ομιλίες που έγιναν , καταλήξαμε στα παρακάτω :

• Από το 2009 έως και σήμερα οι συνταξιούχοι είναι σε συνεχή διωγμό.

• Οι συντάξεις από 14 το χρόνο έγιναν 12 , αφού καταργήθηκαν τα δώρα.

• Μέχρι σήμερα έγιναν δεκάδες μειώσεις στις συντάξεις μας.

• Κόπηκε το ΕΚΑΣ σε 450.000 μικροσυνταξιούχους.

• Ψηφίστηκε σειρά νόμων που περιορίζουν ή διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση.

Δηλώνουμε ότι δε θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας την αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων που μας έχετε κάνει τόσο εσείς όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις..

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε. , συνάδελφος Παντελής Τάτσης και ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Ι.Κ.Α. , συνάδελφος Λέανδρος Μάκκας .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

 Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών , μαζί της 13ης και 14ης σύνταξης και το Ε.Κ.Α.Σ.

 Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών , αντιλαϊκών , φορομπηχτικών νόμων. Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων.

 Να αποδοθούν άμεσα , χωρίς προαπαιτούμενα , όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις.

 Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

 Αυξήσεις σε όλους τους συνταξιούχους με νομοθετική ρύθμιση από το 2020.

 Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό , για κάλυψη όλων των αναγκών των δημοσίων δομών.
 Μέτρα στήριξης των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου και των Κέντρων Υγείας του νομού με πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού , παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.

 Δουλειά για όλους , δουλειά με δικαιώματα.

Τέλος, τα σωματεία μας καταδικάζουν και καταγγέλλουν στους συνταξιούχους και το λαό της περιοχής τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στις Η.Π.Α. , που έρχεται να προστεθεί στη λίστα των ατέλειωτων θυμάτων αστυνομικής και ρατσιστικής βίας.

Με εντολή των συγκεντρωθέντων Σωματείων Συνταξιούχων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ”

Ψήφισμα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας
AgrinioPress