Olympia Forum: Με «ειδήσεις» για Ηλεία – Ελλάδα

Άκρως επιτυχημένη τόσο από την παρουσία των τριών Υπουργών και των αντίστοιχων Περιφερειαρχών (Δυτικής Ελλάδας, Πελοπονήσου, Ιονίων Νήσων) όσο και από το γεγονός ότι από την συζήτηση διεξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα, χαρακτηρίζεται η διεξαγωγή του διαδικτυακού συνεδρίου του «Olympia Forum».

Οι ομιλίες του Υφ. παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη «έβγαλαν» σημαντικές ειδήσεις τόσο για Εθνικά όσο και για Περιφερειακά θέματα.

Το αναξιοποίητο δυναμικό μας, η Αρχαία Ολυμπία και το Κατάκολο

Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι για ακόμα μία φορά ακούσαμε χαρακτηρισμούς για την περιοχή μας, που θα πρέπει να μας κάνουν υπερήφανους αλλά και να μας προβληματίσουν.

Και οι τρεις Υπουργοί περιέγραψαν τον Νομό Ηλείας ως μία από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας μας, η οποία διαθέτει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο όνομα της Αρχαίας Ολυμπίας και την παγκόσμια ακτινοβολία που εκπέμπει. Το λιμάνι του Κατάκολου και η κρουαζιέρα περιγράφηκαν ως ένα αναξιοποίητο δυναμικό για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Όπως άλλωστε και όλος ο Νομός μας, ο οποίος συγκεντρώνει τόσα πλεονεκτήματα αλλά δυστυχώς τα περισσότερα παραμένουν ανεκμετάλλευτα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το αεροδρόµιο και ο καπετάν Βασίλης

Ιδιαίτερη αναφορά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας αλλά και στον ρόλο που έχει διαδραματίσει η επένδυση του «Costa Navarino», στην περαιτέρω ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής, έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Πρέπει άμεσα να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου ανέφερε ο κ. Νίκας, επισημαίνοντας επίσης ότι χρωστάμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καπετάν Βασίλη για το όραμά του με το «Costa Navarino»

Τον Σεπτέµβρη στην Ολυµπία

« Έχω πολλούς φίλους στην περιοχή της Ολυμπίας αλλά δυστυχώς έχω αρκετά χρόνια να επισκεφτώ αυτόν τον παράδεισο». Έτσι χαρακτήρισε την Ολυμπία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος εξέφρασε από τώρα τη θέλησή του να συμμετάσχει στο επόμενο συνέδριο του «Olympia Forum» που προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο στην Αρχαία Ολυμπία.

Προτεραιότητα η δημόσια Υγεία

«Η προστασία της δημόσιας Υγείας είναι το παν και το ξεδίπλωμα της οικονομικής δραστηριότητας δεν θα γίνεται σε βάρος της δημόσιας υγείας» τόνισε εμφατικά ο κ. Πέτσας. Ενώ στη συνεχεία επισήμανε ότι «Στα 32 δισ. του προγράμματος “recovery funf” πρωταρχικό στόχο αποτελεί το να διασφαλισθεί η ωφελιμότητα με σωστό σχεδιασμό και προτεραιότητα στις υποδομές, τους τρόπους μετάβασης και στην Πράσινη Ενέργεια»

Από τα 4,5 εκατ. να πάµε στα 60 εκατ.

«Το κονδύλι το οποίο διαχειρίζεται το υπουργείο Ναυτιλίας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι μόλις 4,5 εκατομμύρια ευρώ, εμείς θέλουμε να το αυξήσουμε. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουμε έρθει σε συμφωνία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, και με τη σύμφωνη γνώμη και του υπουργείου Οικονομικών, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα πακέτο 50 με 60 εκατομμυρίων ευρώ». Αυτά αποκάλυψε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης σημειώνοντας ότι στόχος είναι τα επιπλέον αυτά χρήματα να διατεθούν για τη δημιουργία έργων υποδομής στα λιμάνια της χώρας μας. «Αυτά τα χρήματα θα μπορέσουμε να τα επενδύσουμε σε συγκεκριμένες λιμενικές υποδομές της χώρας, βάσει βεβαίως και συγκεκριμένων μελετών ωριμότητας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε στο βέλτιστο βαθμό τα λιμάνια μας, που όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι αποτελούν ατμομηχανές ανάπτυξης σε περιφερειακό και σε εθνικό επίπεδο».

Το ραντεβού στην Ολυμπία

Ως υφυπουργός Εθνικής Αμύνης είχα επισκεφθεί την Αρχ. Ολυμπία πριν 10 χρόνια και πιστεύω θα είμαι παρών στο «OLYMPIA FORUM» όταν θα γίνει τον Σεπτέμβριο, ανέφερε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γ. Πλακιωτάκης, σημειώνοντας ότι οι αξίες που πρεσβεύει ωτάκης, σημειώνοντας ότι οι αξίες που πρεσβεύει η Ολυμπία παραμένουν πιο επίκαιρες από ποτέ.

Ο Υπουργός του «καλοκαιριού»

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, κάποια στιγμή «συνυπήρξαν» διαδικτυακά ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης. Η συντονίστρια της συζήτησης δημοσιογράφος του ALPHA TV Μαρία Νικόλτσιου, χαρακτήρισε τον κ. Θεοχάρη ως τον Υπουργό του «καλοκαιριού», με τον έτερο Υπουργό κ. Πλακιωτάκη να συμφωνεί απόλυτα μαζί της. Βέβαια ο κ. Θεοχαρής απάντησε ότι τουρισμός και καλοκαίρι χωρίς Υπουργείο Ναυτιλίας δεν μπορεί να υπάρξει.

Οι πρώτοι τουρίστες να γίνουν πρεσβευτές

Η χώρα μας έχει αποδείξει πια ότι είναι μία ασφαλής χώρα και ένας ασφαλής προορισμός, τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Παράλληλα πρόσθεσε ότι αν κερδίσουμε και στην πράξη το στοίχημα των χαμηλών κρουσμάτων και των μίνιμουμ προβλημάτων στους πρώτους τουρίστες που θα έρθουν, τότε αυτοί θα είναι οι πρώτοι πρεσβευτές της χώρας μας, ότι όλα πάνε καλά και τα επόμενα κύματα αφίξεων θα είναι πολύ πιο μαζικά

«Συνδέοµαι» µε την Ηλεία

«Έλκω την καταγωγή μου από την Ηλεία , γιατί το όνομά μου Ρόδη (Ροδούλα) συναντάται κυρίως στην Ηλεία» δήλωσε με έμφαση η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κρατσά. Αναφερόμενη στο φετινό καλοκαίρι συμπλήρωσε ότι «η στροφή στον εσωτερικό τουρισμό είναι η πλέον συνετή και επιβεβλημένη κατά ένα μεγάλο ποσοστό επιλογή. Πρώτα απ’ όλα η υγεία και μετά εστιάζουμε εκεί που η αγορά έχει ανάγκη με στοχευμένες λύσεις για να περιορίσουμε τη ζημιά από την πτώση του τουρισμού» πρόσθεσε η κ. Κράτσα.

Είπε αλήθειες ο Φαρµάκης

Αλήθειες για τις δομικές και χρόνιες αδυναμίες της Δυτικής Ελλάδας που αδυνατεί να εκμεταλλευθεί με αποτελεσματικό και σύγχρονο τρόπο τα πλεονεκτήματά της, αλλά και να μειώσει ή να εξουδετερώσει τα μειονεκτήματά της, είπε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης. Έκανε λόγο μάλιστα για απουσία ενός στρατηγικού σχεδιασμού που θα δώσει «χαρακτήρα» στην περιοχή και θα προσφέρει τη δυνατότητα στις τοπικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν αλλά και σε νέους επενδυτές να έρθουν. Δυστυχώς αλήθειες που πονάνε και προβληματίζουν.


Πηγή