Άγγελος Τσιγκρής: “Το τρένο βγάζει την Αιγιάλεια από την απομόνωση…”

Με αφορμή τα εγκαίνια του νέου σιδηροδρομικού σταθμού του Αιγίου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο νέος σιδηροδρομικός σταθμός του Αιγίου αποτελεί πλέον πραγματικότητα, αφού υλοποιείται ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα της Αιγιάλειας και της ευρύτερης περιοχής.

Το Αίγιο και ολόκληρη η Αιγιάλεια, παρά από τη στρατηγική γεωγραφική της θέση και το φυσικό της πλούτο, παραμένει απομονωμένη και βυθισμένη στην υπανάπτυξη.

Με τη νέα σιδηροδρομική σύνθεση η Αιγιάλεια γυρίζει οριστικά σελίδα, αφού θα συνδέεται άμεσα με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το λιμάνι του Πειραιά και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, μέσα από μια σύγχρονη συγκοινωνιακή γραμμή.

Η νέα σιδηροδρομική γραμμή, πέρα από την εξυπηρέτηση στην τομέα των μεταφορών του τοπικού πληθυσμού και των προϊόντων, θα συμβάλλει καθοριστικά στη προσέλκυση τουρισμού, στην ανάπτυξη, στην επιχειρηματικότητα, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην εξωστρέφεια της ευρύτερης περιοχής»._

____________________

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    13 Ιουλίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία