«ΑΝΑΔΡΑΣΗ»| Με φόντο την ΔΕΥΑΖ ευθείες βολές εναντίον του Δημάρχου Νικήτα Αρετάκη: «Ως άλλος Απολυτάρχης …»

  • «Γινόμαστε μάρτυρες έντονων διαμαρτυριών των συμπολιτών μας για ανεπαρκή υδροδότηση…»
  • «Ανησυχητική είναι η διατάραξη της εργασιακής ειρήνης στη ΔΕΥΑΖ …
  • ΑΔΥΝΑΤΕΙ να παρουσιάσει Σχέδιο προγραμματισμού και δράσης που θα βοηθήσουν την Επιχείρηση …»
  • «Η περίοδος χάριτος που και η Πανδημία παρείχε στην Δημοτική αρχή τελειώνει …»
  • «Ως άλλος Απολυτάρχης …»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε μια κρίσιμη και για το Νησί μας χρονική στιγμή, λόγω της Πανδημίας και των επιπτώσεων που είχε και έχει στη ζωή μας, είναι έντονα ανησυχητική η διαμορφωθείσα κατάσταση στη ΔΕΥΑ Ζακύνθου! Οι τομείς (ύδρευση – αποχέτευση) που ο συγκεκριμένος Φορέας του Δήμου μας διαχειρίζεται, επιβάλλεται να θωρακιστούν, να βελτιωθούν και να προσφέρουν στο Νησί μας τις απαιτούμενες Υπηρεσίες! Αντί όμως αυτών, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, γινόμαστε και εμείς μάρτυρες έντονων διαμαρτυριών των συμπολιτών μας για ανεπαρκή υδροδότηση (πάρα το γεγονός της μειωμένης ζήτησης που προέρχεται από τη μη λειτουργία των περισσότερων τουριστικών επιχειρήσεων), για βλάβες στο δίκτυο Ύδρευσης που δεν αποκαθίστανται έγκαιρα, για καθυστερημένη έκδοση λογαριασμών με αυξημένες κατ' επέκταση χρεώσεις χωρίς ευθύνη των καταναλωτών και για πλημμελή λειτουργία του τομέα της αποχέτευσης (με αποτέλεσμα δυσοσμίες, διαρροές κλπ). Εξίσου ανησυχητική είναι η διατάραξη της εργασιακής ειρήνης στη ΔΕΥΑΖ, που συνοδεύεται από το γεγονός των εντόνων διαμαρτυριών και καταγγελιών των εργαζομένων, στους οποίους ενώ δεν παρέχονται ούτε τα απαιτούμενα μέσα για την εργασία τους (οχήματα, εργαλεία, υλικά κ.λ.π.), ούτε είδη ατομικής προστασίας απολύτως απαραίτητα σε εποχή Πανδημίας, καλούνται σε απολογίες και τους επιβάλλονται πρόστιμα! Ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και πρόεδρος της Επιτροπής ποιότητας Ζωής, παρά τις αόριστες αναφορές του για ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ της επιχείρησης (οικονομικά και διοικητικά) ΑΔΥΝΑΤΕΙ να παρουσιάσει Σχέδιο προγραμματισμού και δράσης που θα βοηθήσουν την Επιχείρηση να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους επιχειρηματίες του Νησιού μας. Ως άλλος Απολυτάρχης:

  • Αρνήθηκε να διαθέσει το σύνολο της βοήθειας που πρόσφερε η Κυβέρνηση για κάλυψη βασικών οικονομικών υποχρεώσεων!
  • Κωλυσιεργεί στην ολοκλήρωση διαδικασιών για εκτέλεση παρεμβάσεων – έργων χρήσιμων και κρίσιμων, επειδή κατ' αυτόν είναι "οδοντογλυφίδες"!
  • Δεν παρουσιάζει και δεν προτείνει σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξης της επιχείρησης!
  • Δεν παρουσιάζει και δεν προτείνει έργα και δράσεις για επίλυση προβλημάτων και δεν ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση των Υπηρεσιών!

Επειδή θεωρούμε ότι η περίοδος χάριτος που και η Πανδημία παρείχε στην Δημοτική αρχή τελειώνει, τους ΚΑΛΟΥΜΕ να ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ τις ευθύνες τους! Δηλώνουμε ότι θα είμαστε ΑΡΩΓΟΙ σε κάθε θετική τους πρόταση, κάτι το οποίο έχουμε κάνει πράξη μέχρι σήμερα, ΑΛΛΑ δεν θα ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ την κατάρρευση, ενός καθοριστικά κρίσιμου και χρήσιμου τομέα του Δήμου μας, όπως είναι η ΔΕΥΑΖ και η οποία κατάρρευση, χωρίς διάθεση κινδυνολογίας, είναι ΟΡΑΤΗ! ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΝΑΔΡΑΣΗ» Ζάκυνθος 7 Ιουλίου 2020


Πηγή