Δρομολογείται η δημιουργία νέου Θεάτρου και νέου Λυκείου στο Ληξούρι

Δρομολογείται η δημιουργία νέου Θεάτρου και νέου Λυκείου στο Ληξούρι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πορεία των σημαντικων έργων υποδομών και πολιτισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που εκτελούνται μέσω ΕΣΠΑ αποτέλεσαν το αντικείμενο της επίσκεψης που πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Πολιτισμού Κατερίνα Μοθωναίου στην Κεφαλονιά.

Συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταυρο Τραυλό συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη όπου ενημερώθηκε για τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν αναφορικά με την ανέγερση νεου Λυκειου τη χρηματοδότηση του οποίου θα αναλάβει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μετά την ολοκλήρωση του τοπικού πολεοδομικού και ρυμοτομικού σχεδίου και τον προσδιορισμό του οικοπέδου που θα το φιλοξενήσει.

Στην ατζέντα των συζητήσεων κυριάρχησαν τα έργα πολιτισμού όπως η κατασκευή νέου ανοιχτού θεάτρου στο Ληξούρι χωρητικότητας 1000 θέσεων, η χρηματοδότηση του οποίου θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ μόλις εκπονηθεί και κατατεθεί η σχετική μελέτη. Επίσης, το δημοτικό θέατρο Μαρκάτο για το οποίο εκπονείται μελέτη, η οποία θα ολοκληρωθεί και παραδοθεί άμεσα και θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 900.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αντάλλαξε απόψεις με το σύνολο των Υπηρεσιών αρμοδιότητάς της σε θέματα οικονομικών και θέματα πολιτισμου και δόθηκαν συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την καλύτερη λειτουργια των Υπηρεσιών για την αποτελεσματικότερη διοίκηση και εξυπηρέτηση των πολιτών.

likeio lixouri


Πηγή