Ισχυρός «αιμοδότης» ο Ελαιώνας!

Παραπάνω από ικανοποιητική ήταν για ακόμα μια χρονιά η ανταπόκριση των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποίησαν χθες το πρωί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ελαιώνα τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Εθελοντών Ελαιώνα-Αγίων Αποστόλων «Ο Άγιος Τρύφωνας», σε συνεργασία με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου».

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 30 μονάδες αίματος, ενισχύοντας τις τεράστιες ανάγκες που έχει η Ηλεία σε αίμα. Ευδιάθετο κλίμα επικράτησε από μικρούς και μεγάλους που προσήλθαν στην εκκλησία και έστειλαν με τον τρόπο αυτό ένα ισχυρό μήνυμα πως σιγά σιγά η εθελοντική αιμοδοσία δείχνει να ριζώνει στη συνείδηση όλο και περισσότερων ανθρώπων.

Η Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου, Κωνσταντίνα Πανέτα, τόνισε:

«Σήμερα βρισκόμαστε στον Ελαιώνα, σε έναν πολύ δραστήριο σύλλογο για την αιμοδοσία που γίνεται το καλοκαίρι. Ευχαριστώ όλους τους παράγοντες του αιμοδοτικού συλλόγου Ελαιώνα που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μαζεύουμε φιάλες αίματος. Ξέρουν ότι με αυτό τον τρόπο βοηθούν συνανθρώπους τους. Η ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας πρέπει να περάσει στην κοινωνία μας για να υπάρχει επάρκεια αίματος».

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του συλλόγου Ανδρέας Πλακούδας δήλωσε:

«Μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού, ο σύλλογος ξεκίνησε πάλι τη δράση του. Απευθύναμε έκκληση προς εθελοντές αιμοδότες. Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσπάθεια τους σε δύσκολες συνθήκες. Γίνεται κοινή προσπάθεια από εμάς και τους αρμόδιους ώστε να πείσουμε τους πάντες πως μοναδικός δότης αίματος είναι ο άνθρωπος. Δεν παράγεται, δεν είναι βιομηχανικό το αίμα, δεν αγοράζεται, δεν πωλείται».

Κλείνοντας, ο εφημέριος Ελαιώνος Ηλίας Κούλης υποστήριξε: «Είμαι ευχαριστημένος. Ο κόσμος έρχεται γρήγορα και προσπαθούν να εξυπηρετηθούν το γρηγορότερο, με το συνεργείο να μην περιμένει πότε θα μπει ο επόμενος αιμοδότης για να συνεχίσουν το έργο τους. Ο σύλλογος είναι πολύ δυνατός και είναι από το 1995 πολύ δραστήριος».


Πηγή