Πάτρα: «Απογειώνεται» το λιμάνι με τα υδροπλάνα – Πώς θα λειτουργήσουν

Σε κομβική περιοχή για την ανάπτυξη των υδροπλάνων στη Δυτική Ελλάδα εξελίσσεται η Πάτρα, μετά από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης λειτουργίας υδατοδρομίου στο λιμάνι της.

Η υπογραφή της σύμβασης έφερε για άλλη μια φορά τους τελευταίους μήνες θετικά στο προσκήνιο το λιμάνι της Πάτρας, προκαλώντας συζητήσεις για τις αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται για τον Οργανισμό Λιμένα και την πόλη.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ ΑΕ, Παναγιώτης Τσώνης, και οι εκπρόσωποι της εταιρείας «Υδατοδρόμιο Λιμένος Πατρών», Αναστάσιος Γκόβας (πρόεδρος της «Ελληνικά Υδατοδρόμια») και Νικόλας Χαραλάμπους (πρόεδρος & CEO της «Υδροπλάνα Ελλάδας»).

Ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» Τάσος Γκόβας δήλωσε μετά από την υπογραφή της σύμβασης: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που με τη συμμετοχή μας στην εταιρεία ''Υδατοδρόμιο Λιμένος Πατρών'' αναλαμβάνουμε τη λειτουργία ενός Υδατοδρομίου που η γεωγραφική του θέση το καθιστά κομβικό για την ανάπτυξη των υδροπλάνων σε όλο τον άξονα της Δυτικής Ελλάδας αλλά και προς περαιτέρω περιοχές. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, μαζί με τον «ΟΛΠΑ ΑΕ» τον οποίο ευχαριστούμε για τη συνεργασία, ώστε να δημιουργήσουμε στο λιμάνι της Πάτρας ένα πρωτοποριακό θαλάσσιο «αεροδρόμιο» που θα επιτρέπει τη γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση κατοίκων και τουριστών».

Με την υπογραφή της σύμβασης ο ΟΛΠΑ ΑΕ, ως κάτοχος άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου Πατρών, παραχωρεί στην εταιρεία «Υδατοδρόμιο Λιμένος Πατρών» τη διοίκηση, διαχείριση, λειτουργία και εκμετάλλευση του υδατοδρομίου Πάτρας. Η εταιρεία, ως φορέας λειτουργίας του Υδατοδρομίου Πάτρας, θα έχει την ευθύνη και τις αρμοδιότητες που ορίζει ο Νόμος 4663/20 για την λειτουργία υδατοδρομίου, παρέχοντας το απαιτούμενο επίπεδο εξυπηρέτησης στους επιβάτες και τα υδροπλάνα.

Η διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης είναι δώδεκα χρόνια. Το αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο του ΟΛΠΑ ΑΕ βρίσκεται στη χερσαία περιοχή του Βόρειου Λιμένα (στον προβλήτα Αστιγγος, στην επέκταση της οδού Νόρμαν). Για τη λειτουργία του υδατοδρομίου ο ΟΛΠΑ ΑΕ θα διαθέσει στο φορέα λειτουργίας του υδατοδρομίου, οίκημα για την εξυπηρέτηση των επιβατών που βρίσκεται στην προβολή της οδού Νόρμαν, κοντά στον προβλήτα της Αστιγγος (περίπου 61,00 τ.μ.). Στο οίκημα υπάρχουν χώροι έκδοσης και ελέγχου εισιτηρίων, check in, χώροι αναμονής με τον απαραίτητο ξενοδοχειακό εξοπλισμό (καθίσματα, κ.λπ.), εξοπλισμός ελέγχου επιβατών και αποσκευών, καθώς και γραφείο διοίκησης και ασφάλειας εξοπλισμένο (γραφείο, ηλεκτρονικός υπολογιστής, τηλέφωνο κ.ά.). Επίσης, θα διαθέσει πλωτή προβλήτα που έχει κατασκευαστεί για την ασφαλή πρόσδεση των υδροπλάνων στο κρηπίδωμα Νο11 της οδού Αστιγγος καθώς και για την πρόσδεση του σκάφους υπηρεσίας του υδατοδρομίου.

Πηγή: http://www.pelop.gr

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    11 Ιουλίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία