Ατζέντα Εκδηλώσεων 2020: Όλες οι συναυλίες και οι παραστάσεις του καλοκαιριού στην Ηλεία

Μετά την δύσκολη περίοδο της καραντίνας και του εγκλεισμού η ανάγκη όλων για ψυχαγωγία ίσως είναι μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε.

Το φετινό καλοκαίρι είναι σίγουρα διαφορετικό από τα προηγούμενα. Χρειάζεται να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας και τις απαραίτητες αποστάσεις, ώστε να μείνουμε προφυλαγμένοι από τον κορονοϊό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα στερηθούμε τα φεστιβάλ, τις συναυλίες και τις θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις για τις οποίες κάθε χρόνο όλοι πολίτες της Ηλείας, αδημονούμε. Θα ψυχαγωγηθούμε, θα διασκεδάσουμε, θα χαμογελάσουμε, θα συγκινηθούμε, θα χειροκροτήσουμε – και φέτος – όπως κάθε χρόνο. Με προσοχή και συνέπεια.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα θα δούμε και θα ακούσουμε φέτος στο πλαίσιο των φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας:

Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις 2020:

ΙΟΥΛΙΟΣ

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ – Πάρκο Ξυστρή

21.30 – Θέατρο Σκιών Στέφανου Παπαγεωργίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατακόλου «Ο Φάρος».

«Το Παγκάκι», του Αλεξάντερ Γκέλμαν στο Σινέ Ρόδον

[ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ]

Θα ανακοινωθεί σύντομα νέα ημερομηνία για την πραγματοποίηση της στο cine Ροδόν στο Σταφιδόκαμπο. Τα εισιτήρια θα επιστραφούν από τα σημεία προπώλησης.

Ο Γιώργος Κιμούλης και η Φωτεινή Μπαξεβάνη παρουσιάζουν «Το Παγκάκι», του Αλεξάντερ Γκέλμαν στο ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ την ερχόμενη Τρίτη 21/7 στις 9 μ.μ. στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Υπόθεση

Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήσαν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Μία ιστορία που εγείρει ένα ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί; Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι;

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 16 ευρώ | Φοιτητικό 12 ευρώ

Τρίτη 21 Ιουλίου στις 19:30 στο Αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (σε διπλό ρόλο ερμηνεύτριας και αφηγήτριας) παρουσιάζουν τη βραδιά Οι ποιητές μας τραγουδούν. Πρόκειται για μια περιδιάβαση στον μαγικό κόσμο της ελληνικής ποίησης, μέσα από στίχους πολυαγαπημένων ποιητών όπως οι Κώστας Βάρναλης, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Κώστας Καρυωτάκης, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Τάσος Λειβαδίτης, Μανόλης Αναγνωστάκης, Μιχάλης Κατσαρός, Νίκος Καββαδίας, Νίκος Γκάτσος, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Δημήτρης Χριστοδούλου, Βαγγέλης Γκούφας, Μιχάλης Κατσαρός, Τάσος Λειβαδίτης, Μάνος Ελευθερίου, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Άλκης Αλκαίου κ.ά. Η συναυλία περιλαμβάνει τραγούδια συνθετών όπως οι : Δήμος Μούτσης, Χρήστος Λεοντής, Μίκης Θεοδωράκης, Λένα Πλάτωνος, Νίκος Ξυδάκης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Μάνος Χατζιδάκις, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Θάνος Μικρούτσικος, Γιάννης Σπανός, Σταύρος Ξαρχάκος και Γιάννης Μαρκόπουλος.

Τους δύο αγαπημένους καλλιτέχνες πλαισιώνουν ο Αχιλλέας Γουάστωρ (πιάνο, ενορχηστρώσεις) και ο Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι, μαντολίνο).

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο θέατρο Ήλιδας στις 19.30

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ

19.00-Έκθεση ζωγραφικής «Θέμης Τσιρώνης» – Θέατρο Σκιών-Έκθεση φιγούρας – Χορευτικά Μυρτιάς και Αγίου Ιωάννη. Πλατεία Αγίου Ιωάννη.

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

19.30-Θέατρο Σκιών-Χορευτικά Κατακόλου και «Χοροσταλίτες». Πλατεία Αγίου Ιωάννη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ

21.30 «Τραγούδια μόνο λαικά» . Μουσική παράσταση με την Κατερίνα Ντίνου να ερμηνεύει τραγούδια απο τους προσωπικούς της δίσκους και μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες Πλατεία Αγίου Ιωάννη.

Σάββατο 25 Ιουλίου – 21:00 – Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ (Φλόκα)

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

95 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε συμπαραγωγή με το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας, τιμά τα 95 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη. Η Ορχήστρα θα εκτελέσει πέντε από τους 36 δημοφιλείς Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, αλλά και την παγκόσμιας ακτινοβολίας Σουίτα από τον Ζορμπά. Μεσολαβεί, το γεμάτο ένταση Κοντσέρτο για βιολί σε λα ελάσσονα του Μπαχ, με σολίστ τον ραγδαία ανερχόμενο Γιώργο Μπάνο. Στο πόντιουμ, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΚΟΑ, Στέφανος Τσιαλής.

Τιμή εισιτηρίου: €12 κανονικό – €7 μειωμένο (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, πολύτεκνο, ανέργων, παιδικό)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα προηγηθεί μουσικό δρώμενο του Κουιντέτου Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών Metallon στο Αρχαίo Γυμνάσιο Ολυμπίας στις 18:00.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας και ηλεκτρονικά:

Αγορά από το διαδίκτυο μέσω της εταιρείας VIVA

https://www.viva.gr/tickets/music/theatro-floka/i-kratiki-orhistra-stin-arxaia-olympia/

Δείτε αναλυτικά όλα τα σημεία προπώλησης ΕΔΩ

Επιτάλιο 2020 – Καλοκαιρινό Φεστιβάλ 22/07 | Ηχόκηπος (Κήπος Οικίας Μαστροβασιλόπουλου) στις 21:30

Γιώργος Καφεντζής

Ο βραβευμένος Γιώργος Καφεντζής ερμηνεύει στην κιθάρα κλασική μουσική και έντεχνα ελληνικά σε μια μοναδική unplugged εμπειρία στον ΗΧΟΚΗΠΟ του πολιτιστικού συλλόγου Επιταλίου.

22 Ιουλίου στο Θέατρο Καβασίλων

Ο “παπουτσωμένος γάτος”

Το γνωστό παραμύθι των Περώ, Μπαζίλε και Σραπαρόλα ζωντανεύει στο Θέατρο των Καβασίλων.

25 Ιουλίου | Αρχαίο Γυμνάσιο Ολυμπίας στις 18.00

Τα πάντα είναι ρυθμός – Metallon Quintet

Κουιντέτο χάλκινων πνευστών και κρουστών της Κ.Ο.Α.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

18.00 Αθλητικό event ,TΡΙΑΘΛΟΝ για τα παιδιά στην Πάρκο Ξυστρή (Τρέξιμο,κολύμπι,ποδηλασία)

21.30 Συναυλία με τους “ΣΑΜΠΟΤΑΖ”. Οι: Ευδοκία Ράπτη, Πάνος Χατζηλαζαρίδης, Αλέξανδρος Αλεξίου, Ιωάννης Κιζιρίδης και Παναγιώτης Δανίκας σε τραγούδια ρεμπέτικα,λαικά και παραδοσιακά με μια μοναδική παρουσίαση. Πάρκο Ξυστρή

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

Νυχτερινή Βαρκαρόλα με τους «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» να ερμηνεύουν τραγούδια που θα μας ταξιδέψουν στο χρόνο.
Τελετή λήξης Εβδομάδας Θάλασσας. Πάρκο Ξυστρή

Κυριακή 26 Ιουλίου – 21:00 – Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ (Φλόκα)

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ – ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ

Σπυρίδωνος Περεσιάδη

Η Γκόλφω είναι η δική μας Ιουλιέτα που ξέρει να αγαπά με τη φύση μιας αληθινής γυναίκας που ξέρει να συγχωρεί με μεγαλοψυχία και ωριμότητα, να μπορεί να περιφρονεί με την ορμή των νιάτων της, αφού ο δρόμος της ζωής της δεν μπορεί να χαραχτεί αλλιώς παρά μέσα από την αγάπη του Τάσου…

Σκηνοθεσία: Χρήστος Στρέπκος

Ερμηνεύουν: Βασίλης Κόκκαλης, Έφη Κιτσαντά, Βασίλης Τσόρλαλης, Γιάννης Τσάκωνας, Μαρία Χρυσανθακοπούλου

Είσοδος Ελεύθερη

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

21.30 Το ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ παρουσιάζει την «Γκόλφω» του Περεσιάδη στον προαύλιο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Ένα Φάρμακο

Πέμπτη 30 Ιουλίου – 21:00 – Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ (Φλόκα)

Δωρεάν θεατρικό βιωματικό εργαστήριο για ομάδες πολιτών διαφορετικών ηλικιών. Σκοπός του εργαστηρίου αποτελεί η παραγωγή πρωτότυπου δραματουργικού υλικού μέσα από τη σύνθεση προσωπικών βιωμάτων των συμμετεχόντων, με την καθοδήγηση των εισηγητών του σεμιναρίου. Το εργαστήρι θα διεξαχθεί σε υπαίθριους χώρους και με διαφορετική μεθοδολογία. Aναλόγως των ηλικιακών ομάδων των συμμετεχόντων (παιδιά, έφηβοι, ενήλικες), θα επιχειρηθεί η συστηματική ενασχόληση με το έργο του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος» μέσω θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων.

Διδάσκουν: Θοδωρής Αμπαζής (σκηνοθέτης-συνθέτης), Ελεάννα Τσίχλη (σκηνοθέτης), Έλσα Ανδριανού (θεατρολόγος-φιλόλογος-μεταφράστρια), Αγγελική Ντόμπρου (ηθοποιός-θεατροπαιδαγωγός)

Πρόγραμμα εργαστηρίων: παιδικό τμήμα: Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 12:00 / εφηβικό & ενηλίκων: Τρίτη – Σάββατο: 17:00 – 20:00

Συμμετοχή Δωρεάν

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής (με σειρά προτεραιότητας): 26240-22250 (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αρχ. Ολυμπίας – ώρες: 09:00 – 14:00)

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ

21.30 «Πήρα από την νιότη χρώματα» Συναυλία με την Ζωή Παπαδοπούλου σε σε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στην μεγάλη μας στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννόπουλου. Πάρκο Ξυστρή

31 Ιουλίου στο Θέατρο Καβασίλων

Παράσταση Καραγκιόζη με τον Γ. Αθανασίου

Το θέατρο σκιών Αθανασίου παρουσιάζει μια παράσταση Καραγκιόζη για μικρούς και μεγάλους.

Παρασκευή 31 Ιουλίου ώρα 21.00

ΣΤΑΦΙΔΟΚΑΜΠΟΣ – CINE ΡΟΔΟΝ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ – ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΕΡΤ

Η εξαιρετική Ορχήστρα Χάλκινων Πνευστών της ΕΡΤ θα παρουσιάσει ένα δροσερό πρόγραμμα με έργα σύγχρονα και αγαπημένα από το κοινό. Ένα μοναδικό μουσικό καλοκαιρινό ταξίδι στον αγαπημένο κινηματοθέατρο του Σταφιδοκάμπου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 1η Αυγούστου ώρα 21.00

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

Η Ορχήστρα Δωματίου “Μusica Viva” της Λειψίας

Η βραβευμένη Ορχήστρα Δωματίου “Μusica Viva” είναι μια απλή ορχήστρα και αποτελείται από μαθητές που αγαπούν τη μουσική και επαγγελματίες ηλικίας μεταξύ 20 και άνω των 40 που απολαμβάνουν και απολαμβάνουν να παίζουν μουσική μαζί στον ελεύθερο χρόνο τους. Το σύνολο ιδρύθηκε το 1994 ως σχολική ορχήστρα στο Friedrich List Gymnasium στη Λειψία.

Από τον Δεκέμβριο του 2018, η ορχήστρα του δωματίου μας διευθύνεται καλλιτεχνικά από τον Αριστείδη Στρογγύλη, γεννημένος στην Αθήνα το 1974

Θα ερμηνεύσουν Giuseppe Verdi – Overture “La Forza del Destino”, Antonin Dvorak – 9η Συμφωνία, Νίκος Σκαλκώτας – από 5 Ελληνικούς Χορούς – Ηπειρωτικός και πολλα ΑΚΟΜΑ!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Επιτάλιο 2020 – Καλοκαιρινό Φεστιβάλ 02/08 | Παιδόκοσμος Επιταλίου στις 21:30

Banda Morena

Οι ταλαντούχοι Banda Morena live στον «Παιδόκοσμο Επιταλίου» με το ξεσηκωτικό πρόγραμμα τους θα μας χαρίσουν μια εξάχαστη βραδιά!

Κυριακή 2 Αυγούστου – 21:00 – Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ (Φλόκα)

ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας

Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Παράσταση για παιδιά βασισμένη στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο «Ο Μικρός Πρίγκιπας», με στοιχεία παραμυθιού, μας ταξιδεύει σ’ έναν φανταστικό κόσμο όπου συναντάμε διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, σύμβολα και ιδιοφυείς αλληγορίες.

Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Ντάβαρης

Ερμηνεύουν: Δήμητρα Κωνσταντίνου, Ειρήνη Ευαγγελάτου, Γιάννης Γκοτσόπουλος, Μαρία Γκλαβά, Γιάννης Κολοβός

Παραγωγή: Θεατρική Εταιρεία Αντίμετρο σε συμπαραγωγή με το Μηχανουργείο Πολυχώρος Πολιτισμού

Τιμή Εισιτηρίου: € 9 – € 8 (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, πολύτεκνο, ανέργων, παιδικό)

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

19.00-Ο Μάγος Κοnstantin και η ομάδα του σε ένα μαγικό παιχνίδια για τα παιδιά με πολλές εκπλήξεις. Πάρκο Ξυστρή

3 Αυγούστου στο Θέατρο Καβασίλων

«Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω»

Με πρωταγωνιστές τους Σπύρο Πούλη, Σπύρο Σπάντιδο, Σταύρο Νικολαϊδη και Μιρέλλα Κουρεντή υπόσχεται άφθονο γέλιο στους θεατές.

4 Αυγούστου

Ρεσιτάλ με έργα του Μίκη Θεοδωράκη | Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας στις 19.30

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, γιορτάζοντας την συμπλήρωση 95 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη (1925), διοργανώνει σειρά συναυλιών προς τιμήν του. Θα παρουσιαστούν εμβληματικά τραγούδια του που «σημάδεψαν» τον ελληνισμό για περισσότερο από μισό αιώνα, λυρικές και επικές αναφορές από τους κύκλους τραγουδιών του σε συνεργασία με τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, «ψηφίδες» από τις παγκοσμίου φήμης κινηματογραφικές επιτυχίες αλλά και τα μεγαλειώδη λαϊκά του έργα. Έργα που άφησαν ανεξίτηλα τα «δακτυλικά» τους αποτυπώματα τόσο στην διεθνή μουσική δημιουργία, όσο και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Οι τέσσερις χαρισματικοί, καταξιωμένοι και αναγνωρισμένοι για την καλλιτεχνική τους προσφορά, ερμηνευτές, Ρίτα Αντωνοπούλου, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ζαχαρίας Καρούνης και Μπέττυ Χαρλαύτη, επικυρώνουν με τον καλύτερο τρόπο την διαχρονικότητα των μηνυμάτων της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, μεταλαμπαδεύοντας το βαθύτερο νόημά τους στις νεότερες γενιές.

Μαζί τους στο πιάνο, ο ενορχηστρωτής και Υπεύθυνος της Μουσικής Βιβλιοθήκης και του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιάννης Μπελώνης, στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη για περισσότερο από μια δεκαετία.

Β᾽ πρόγραμμα (Τραγούδι Θοδωρής Βουτσικάκης, Πιάνο Γιάννης Μπελώνης)

Συναυλία Αρχαίας Ελληνικής μουσικής με το σύνολο Χρυσέα Φόρμιγξ | Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας στις 18.00

Η αρχαία Ελληνική λύρα, παρά το ότι χάθηκε για πάνω από 1600 χρόνια, διαπέρασε ως ιδέα τόσο την Ευρωπαϊκή μουσική δημιουργία όσο και την μουσική τέχνη της εγγύς Ανατολής. Στην παράσταση Ήχοι αρχαίοι – Μουσικές του σήμερα του συνόλου Χρυσέα Φόρμιγξ, η αρχαία λύρα αναβιώνει μέσα από τους μαγικούς ήχους των χορδών της και συνομιλεί αφενός με δύο κλασικά όργανα, ένα βιολί και ένα τσέλο, και αφετέρου με τον ελληνικό λόγο, επιμένοντας να αναζητά την αρμονία του σύμπαντος σε μουσικές αρχαίες και νεότερες. Tη χορογραφία υπογράφει η ταλαντούχα χορογράφος και χορεύτρια Μαριάνα Καβαλιεράτου, στην πρώτη της συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Ήχοι αρχαίοι – Μουσικές του σήμερα
Τραγούδι – Αφήγηση Θεοδώρα Μπάκα
Αρχαία Λύρα – Αφήγηση Νίκος Ξανθούλης
Βιολί Ζήσιμος Σουλκούκης
Βιολοντσέλο Μιχάλης Πορφύρης
Επιμέλεια προγράμματος και διασκευές Νίκος Ξανθούλης
Χορογραφία Μαριάνα Καβαλιεράτου
Με τη συμμετοχή μελών του μπαλέτου της ΕΛΣ

5 Αυγούστου στο Θέατρο Καβασίλων

Οι «Μαγικές Σβούρες» με την μουσική παράσταση «Όρνιθες» θα κρατήσουν όμορφη συντροφιά στους μικρούς θεατρόφιλους.

5 Αυγούστου στο Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας

Γκαλά Μονωδών της ΕΛΣ | Στις 19.30

Εννέα διακεκριμένοι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συμμετέχουν σε μια σειρά μοναδικών γκαλά με περίφημες άριες από όπερες και οπερέτες, καθώς και κλασικές καντάτες, τα οποία αντλούν την θεματολογία τους από την αρχαιοελληνική μυθολογία και την ελληνική λογοτεχνία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των: Μότσαρτ, Ροσσίνι, Στραβίνσκι, Στράους, Πέρσελ, Γκλουκ, Όφενμπαχ, Ραμώ, Πουλένκ, Μασνέ, Γκουνό, Κερουμπίνι, Μπερλιόζ και Καρρέρ.

Πρόγραμμα:

Βασιλική Καραγιάννη, Άρτεμις Μπόγρη, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Γιάννης Χριστόπουλος

6 Αυγούστου στο Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας

Οι chórεs της Μαρίνας Σάττι στις 19.30

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο chórεs συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή με μια σειρά συναυλιών σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα. Σε αυτές τις συναυλίες θα παρουσιάσει ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει τα Οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη, από τη Ρόδο, το Καστελλόριζο, την Τήλο, την Κάρπαθο, την Κω και την Κάλυμνο, οκτώ παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια του Lajos Bardos από τον κύκλο Hellasz, καθώς και κομμάτια άλλων χωρών, από αφρικάνικα γκόσπελ μέχρι τραγούδια των Βαλκανίων.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαρίνα Σάττι
Μουσική διδασκαλία – Διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα
Κινησιολογία: Μαρκέλλα Μανωλιάδη
Συμμετέχουν: 10 μέλη του φωνητικού συνόλου chórεs

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.00-Θέατρο Σκιών του Στέφανου Παπαγεωργίου στο Ανεμοχώρι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.30-”Ροκ ελληνικό! “ Συναυλία των «Χρωμάτων της Ήλιδας» σε ένα αφιέρωμα στο ελληνικό ροκ. Πάρκο Ξυστρή

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ριχάρδος Β’ Το Ρέκβιεμ ενός Βασιλιά

Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Κυριακή 9 Αυγούστου – 21:00 – Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ (Φλόκα)

Ο Ριχάρδος Β’ υπήρξε ένας από τους πιο αινιγματικούς Άγγλους βασιλιάδες, που μετατράπηκε από τον Σαίξπηρ σε μια συναρπαστική, συγκινητική, μελέτη ενός τραγικού ήρωα και μιας ψυχής ποιητικής. Το έργο «Ριχάρδος Β’-Το Ρέκβιεμ ενός Βασιλιά» αποτελεί μια πιο συμπυκνωμένη εκδοχή του «Ριχάρδου Β’».

Σκηνοθεσία – δραματουργία – σκηνογραφία: Marlene Kaminsky

Μετάφραση: Κώστας Καρθαίος

Ερμηνεύει: Τάσος Νούσιας

Τιμή Εισιτηρίου: €15 κανονικό – €12 προπώληση-μειωμένο (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, πολύτεκνο, ανέργων, παιδικό)

9 Αυγούστου στο Θέατρο Καβασίλων

«Δάφνες και Πικροδάφνες»

Μια ξεχωριστή παράσταση των Δημήτρη Κεχαϊδη και Ελένης Χαβιαρά με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Θανάση Πατριαρχέα, τον Τάσο Χαλκιά και τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη.

Δευτέρα 10 Αυγούστου – 21:00 – Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ (Φλόκα)

Γιώτα Νέγκα: Με τα μάτια κλειστά

Συναυλία της διάσημης ερμηνεύτριας Γιώτας Νέγκα σε μια πρωτότυπη σύμπραξη με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων της Πάτρας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αναστάσιου Συμεωνίδη.

Τιμή εισιτηρίου: €12 κανονικό – €7 μειωμένο (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, πολύτεκνο, ανέργων, παιδικό).

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας ηλεκτρονικά από το VIVA

https://www.viva.gr/tickets/music/theatro-floka/i-giota-negka-stin-arxaia-olympia/

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα 21.00

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

Belcanto Akademy απο Ιταλια με ένα προγραμμα με γνωστά έργα όπως οι γαμοι του Φιγγαρο κ.α. Μια συναυλία σε έργα για Χορωδία.

Υπεύθυνη για την Belcanto Akademy είναι η γνωστή Ιταλίδα Σοπράνο Francesca Micarelli μαζί με τον πιανίστα και μαέστρο Massimo Lambertini.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

10 Αυγούστου στο Θέατρο Καβασίλων

Art, της Γιασμίνα Ρεζά σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή

Το Art, η πανέξυπνη κωμωδία της Γιασμίνα Ρεζά. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Θανάσης Κουρλαμπάς.

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.00-Θέατρο Σκιών του Στέφανου Παπαγεωργίου στο Σόπι.

Φεστιβάλ Ολυμπίας – Σινεμά στις Πλατείες 17/08 | Πλατεία Επιταλίου στις 21:00

Η Ρόκα Αλλάζει τον Κόσμο

Θαρραλέα, αστεία και μοναδική: αυτή είναι η Rocca. Είναι έντεκα χρονών και ζει μια μάλλον ιδιαίτερη ζωή. Όσο ο μπαμπάς της την κοιτάζει από ψηλά – αφού είναι αστροναύτης σε αποστολή στο διάστημα, η Rocca ζει μόνη με το σκιουράκι της και πηγαίνει κανονικό σχολείο για πρώτη φορά στη ζωή της.

Δάφνες και Πικροδάφνες

Δημήτρη Κεχαΐδη – Ελένης Χαβιάρα

Τρίτη 18 Αυγούστου – 21:00 – Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ (Φλόκα)

Το έργο αποτελεί μια οξυδερκή κριτική της σύγχρονης πολιτικής σκηνής, δοσμένη με κωμικό τρόπο. Πρόσωπα έρμαια των παθών τους, φιλόδοξα, ημιμαθή, συνένοχα, που εκβιάζουν, απειλούν και προδίδουν με μεγάλη ευκολία σχέσεις και αξίες, αποτελούν ένα σημαντικό γρανάζι του τοπικού πολιτικού συστήματος.

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης

Ερμηνεύουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Τάσος Χαλκιάς, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Θανάσης Πατριαρχέας

Τιμή εισιτηρίου: €20 κανονικό – €15 μειωμένο (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, πολύτεκνο, ανέργων, παιδικό)

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.30- «Αβάντι μαέστρο…ρεμπέτικα». Μια μοναδική παράσταση όπου ο Καραγκιόζης και όλοι οι ήρωες του θεάτρου σκιών του Ηλία Καρελλά συναντούν τους Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Μπέλλου, Παπαϊωάνου ακόμη και Χατζηδάκη με τις μοναδικές ερμηνείες του ρεμπέτη Αγάθωνα και της Κατερίνας Τσιρίδου. Πάρκο Ξυστρή

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ

Βάκχες Ευριπίδη

Παρασκευή 21 Αυγούστου – 21:00 – Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ (Φλόκα) – Παράσταση με αγγλικούς υπέρτιτλους

Εσείς θα δεχόσασταν έναν άνθρωπο που εμφανίζεται λέγοντας ότι είναι θεός και την ίδια στιγμή αποτελεί μέλος της οικογένειάς σας; Οι Βάκχες γράφτηκαν τη τρίτη δεκαετία του πελοποννησιακού πολέμου, όταν η ιστορία είχε «αποχαλινωθεί». Ο Ελληνισμός έζησε τον βαρύτερο συγκλονισμό του από τον οποίο ποτέ πια δεν θα μπορέσει να συνέλθει. Η τραγωδία της τρέλας των Ελλήνων, των αρχόντων και των λαών…

Μετάφραση: Θεόδωρος Στεφανόπουλος

Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Ήμελλος, Μανώλης Μαυροματάκης, Μυρτώ Αλικάκη, Νίκος Καρδώνης, Νίκη Σερέτη, Ρούλα Πατεράκη.

Τιμή εισιτηρίου: €15 κανονικό – €12 μειωμένο (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, πολύτεκνο, ανέργων, παιδικό)

21 Αυγούστου στο θέατρο Καβασίλων

Προσοχή ο σκύλος δαγκώνει

Η άκρως επιτυχημένη παράσταση του χειμώνα «Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει», που αγκαλιάστηκε με μεγάλη θέρμη από το κοινό. Πρόκειται για μια ανατρεπτικά αυτοσχεδιαστική παράσταση σε σκηνοθεσία του Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Πρωταγωνιστούν οι: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Μέμος Μπεγνής, Ναταλία Δραγούμη, Ευαγγελία Μουμούρη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.30- Συναυλία με τον Λάκη Παπαδόπουλο και τον Μανώλη Φάμελο. Οι δύο μεγάλοι τραγουδοποιοί συναντιούνται επι σκηνής με προσωπικές επιτυχίες που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στο μουσικό στερέωμα. Πάρκο Ξυστρή

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Λυσιστράτη Αριστοφάνους

Κυριακή 23 Αυγούστου – 21:00 – Αρχαία Ολυμπία (μέσα στην πόλη)

Ενώ ο Πελοποννησιακός Πόλεμος μαίνεται κρατώντας τους άντρες μακριά από τα σπίτια τους, η Λυσιστράτη πείθει τις γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης να κάνουν αποχή από τα «συζυγικά τους καθήκοντα», με στόχο την κατάπαυση των εχθροπραξιών μεταξύ των δύο πόλεων. Ταυτόχρονα, οι γυναίκες προχωρούν σε κατάληψη του ταμείου δημοσίων πόρων, από τους οποίους χρηματοδοτούνται οι πολεμικές επιχειρήσεις.

Μετάφραση: Σωτήρης Κακίσης

Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Ερμηνεύουν: Βίκυ Βολιώτη, Στεφανία Γουλιώτη, Στέλιος Ιακωβίδης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Βίκυ Σταυροπούλου, Νίκος Ψαρράς

Τιμή εισιτηρίου: €12 κανονικό – €7 μειωμένο (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, πολύτεκνο, ανέργων, παιδικό)

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας ηλεκτρονικά από το VIVA

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-floka/lysistrati-tou-aristofani/

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Χορευτικά Πολιτιστικού Συλλόγου «ΦΑΡΟΣ» – Αγίου Ιώαννη-Μυρτιάς.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Α. Ωνάση – πρόγραμμα «Εξωστρέφεια»

Μικρός οδηγός για υποψήφιους σκοινοβάτες

Στάθης Μαρκόπουλος – Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια!

Τετάρτη 26 Αυγούστου – 21:00 – Αρχαία Ολυμπία (μέσα στην πόλη)

Παράσταση κουκλοθεάτρου για παιδιά και εφήβους βασισμένη στο έργο του Ζαν Ζενέ «Ο Σκοινοβάτης». Κουκλοπαίκτες, μουσικοί και χορευτές δίνουν ζωή στις χειροποίητες μαριονέτες. Πρόκειται για μια πρωτότυπη παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση που παρουσιάστηκε στη διάρκεια της σαιζόν 2018-19 ως μέρος των ετήσιων παραστάσεων «εκτός των τειχών».

Είσοδος ελεύθερη

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – Γυμνάσιο ΓΕΛ Βουνάργου

Πρόγραμμα «Το θέατρο στο Νέο Σχολείο»

Antivirus

Από παιδιά για παιδιά

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Γυμνασίου/ΓΕΛ Βουνάργου με το Εθνικό Θέατρο και το πρόγραμμα «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», στο οποίο εντάχθηκαν 20 σχολεία από όλη την Ελλάδα για το έτος 2019-20. Η συστηματική επαφή της 20μελούς ομάδας εφήβων/μαθητών του σχολείου με το θέατρο, την συγγραφή και τη σκηνοθεσία καθόλη την διάρκεια της χρονιάς, δημιούργησε ένα πρωτότυπο σκηνικό θέαμα με τίτλο «ANTIVIRUS». Μια εφηβική παράσταση με θέμα τον ψηφιακό κόσμο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ανάγκη για επικοινωνία και την απατηλή σιγουριά της ψηφιακής επαφής.

Υπεύθυνη Προγράμματος: Σοφία Βγενοπούλου

Εμψυχώτρια Εθνικού Θεάτρου: Αγγελική Ντόμπρου

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Τζένη Μπίθα

Είσοδος Ελεύθερη


Πηγή