Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: Αναγκαιότητα να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο διάνοιξης αποστραγγιστικ […]

Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: Αναγκαιότητα να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο διάνοιξης αποστραγγιστικής τάφρου στο Αδράκι

Την αναγκαιότητα να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο της Περιφέρειας, όσον αφορά την διαπλάτυνση και την δημιουργία διάνοιξης αποστραγγιστικής τάφρουου δρόμου στο Αδράκι, συζήτησε και ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου.

Όπως ακούστηκε από τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών Γιώργο Τσιλιμιδό: “Το έργο ξεκίνησε κατά μήκος της επαρχιακής οδού Αργοστολίου Πόρου στη θέση Αδράκι, ως έργο συνολικής διαχείριση των ομβρίων με διάνοιξη αποστραγγιστικής τάφρου και εγκυμονεί κινδύνους για τους οδηγούς, καθώς υπάρχει έλλειψη ορατότητας στο σημείο. Το έργο κρίνεται ως απαραίτητο για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία λέει ότι υπάρχει ένα μνημείο στην κορυφή του λόφου που δεν γνώριζε η Πολιτική Προστασία και έχει προκαλέσει ενστάσεις, με αποστέλεσμα να σταματήσει το έργοι. Η Πολιτική Προστασία λέει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος άμεσης βλάβης του μνημείου. Ως Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου ζητάμε να εκτελεστεί το έργο διαπλάτυνσης και να μην ¨κολλήσει" , καθώς υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί για την ασφάλεια οδηγών”.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος τόνισε πως: “Απο τα 8 εκατομμύρια ευρώ που έχει εξαγγείλει η Περιφερειακή Αρχή, να πάνε κάποια απο αυτά τα χρήματα χρήματα στον δρόμο Αργοστόλι – Πόρος, ο οποίος είναι απαράδεκτος και χρειάζεται πολλές παρεμβάσεις”.

Γ. Χαλαβαζής


Πηγή