Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Να σταματήσει ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών σε Δημόσια ΙΕΚ και ΣΔΕ

Τo Εργατικό Κέντρο Πάτρας ζητά να σταματήσει ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών σε Δημόσια ΙΕΚ και ΣΔΕ. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Είναι απαράδεκτο που μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει λύσει το σοβαρό πρόβλημα των εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ και ΣΔΕ. Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι παραμένουν μέχρι και σήμερα απλήρωτοι.

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ως εποπτεύων φορέας των Δημοσίων ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), δεν έχει καταβάλει τα δεδουλευμένα και τις ασφαλιστικές εισφορές στους εκπαιδευτικούς των εν λόγω δομών. Ταυτόχρονα διακυβεύεται η ένταξή τους στο Ταμείο Ανεργίας κατά τους θερινούς μήνες, κάτι που εξαρτάται από την έγκαιρη καταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών από την πλευρά του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Οι εκπαιδευτικοί των ΔΙΕΚ έχουν πληρωθεί μόνο για το χειμερινό εξάμηνο (μέχρι τις 14/02). Οι εκπαιδευτικοί των ΣΔΕ έχουν πληρωθεί μόνο μέχρι τον Ιανουάριο 2020 και επίκειται η πληρωμή τους μόνο για τον Φεβρουάριο 2020. Δεν έχουν καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές από την αρχή του έτους για το σύνολο των εκπαιδευτικών των ΔΙΕΚ και ΣΔΕ. Σε ορισμένους μόνο συναδέλφους εμφανίζονται ένσημα για το μήνα Φεβρουάριο και μόνο για αυτόν. Πως αυτοί οι εργαζόμενοι θα ενταχθούν στην τακτική επιδότηση ανεργίας (ταμείο ανεργίας), όταν δεν έχουν καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές;

Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμιά δέσμευση από την κυβέρνηση για την καταβολή αμοιβών και ασφαλιστικών εισφορών για όλη τη διάρκεια της περιόδου όπου οι δομές τελούσαν σε «απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας». Την ίδια στιγμή, όμως, «τρέχει» και επιδοτεί επιχειρηματίες και ξενοδόχους με ζεστό χρήμα, τους δίνει φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις.

Αλήθεια, αναρωτιέται άραγε η κυβέρνηση, το υπουργείο και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ως αρμόδιος φορέας, πως ζουν οι εκπαιδευτές και οι οικογένειές τους, όταν έχουν να πληρωθούν τόσους μήνες;

Αλήθεια, πότε η κυβέρνηση, το υπουργείο και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ θα αναλάβουν τις ευθύνες τους για ανθρώπους που δεν έχουν μισθό μήνες τώρα, δεν έχουν ασφάλιση, δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, εάν θα είναι άνεργοι το επόμενο διάστημα, εάν θα πληρωθούν, πως θα τα βγάλουν πέρα οι ίδιοι και οι οικογένειές τους;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεση εξόφληση του συνόλου των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών εισφορών των εκπαιδευτών Δ.Ι.Ε.Κ. και Σ.Δ.Ε. και για ΟΛΟ το χρονικό διάστημα που τελούσαν οι δομές σε «απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας», λόγο πανδημίας.
  • Ένταξη στο ταμείο ανεργίας όλων των εκπαιδευτών στα Δημόσια ΙΕΚ και ΣΔΕ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να εξασφαλιστεί με τη νέα εκπαιδευτική χρονιά εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όχι στις συμβάσεις έργου".


Πηγή