Η Αυγερινοπούλου για τα αναπτυξιακά έργα και τις υποδομές του Ν. Ηλείας

Δυναμική συνέχεια στο μπαράζ συναντήσεων με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς είχε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για τη δρομολόγηση αναπτυξιακών έργων και επενδύσεων και την βελτίωση των υποδομών στην Ηλεία.

Υπουργείο Τουρισμού – Στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της Ηλείας

Πρόσκληση Αυγερινοπούλου προς Κόνσολα να επισκεφθεί τον Ν. Ηλείας

Διευρυμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Μανώλη Κόνσολα, και τους υπηρεσιακούς φορείς του Υπουργείου Τουρισμού, πραγματοποίησε η κα Βουλευτής για τους άξονες του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της Ηλείας. Επισημάνθηκε ότι το στρατηγικό σχέδιο θα πρέπει να δίνει έμφαση πέρα από το τρίπτυχο «Ήλιος, Άμμος, Θάλασσα» (sea, sun, sand) και τον πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό με αξιοποίηση των ιαματικών πηγών που εκτείνονται σε όλο το τόξο του Νομού και τη δημιουργία των αντίστοιχων εγκαταστάσεων. Συζητήθηκε, δε, η ενίσχυση των τουριστικών εγκαταστάσεων του Νομού και του θεματικού τουρισμού, η αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων, καθώς και η υποστήριξη των τουριστικών υποδομών του Νομού και δη η επαναλειτουργία του αεροδρομίου του Επιταλίου και η χρηματοδότηση του τουριστικού καταφυγίου της Γλύφας. Η κα Βουλευτής απηύθυνε, τέλος, πρόσκληση προς τον κ. Υφυπουργό να επισκεφθεί την Ηλεία, την οποία και αποδέχτηκε και αναμένεται η έλευση του κ. Υφυπουργού άμεσα.

Υπουργείο Υποδομών – Ενίσχυση υποδομών μεταφορών και τουρισμού

Με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη, συναντήθηκε η Δρ. Αυγερινοπούλου για τις υποδομές μεταφορών και τουρισμού του Ν. Ηλείας, όπου έθεσε την ανάγκη αξιοποίησης του αεροδρομίου του Επιταλίου, επέκτασης του Λιμένος της Κυλλήνης, η λειτουργία υδροπλάνων, η δρομολόγηση της γραμμής Ελλάδας – Ιταλίας, αλλά και αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρας – Πύργου – Καλαμάτας που είναι αναγκαία αφενός για την τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας και αφετέρου για την εξαγωγή των αγροτικών προϊόντων. Η κα Βουλευτής ενημερώνει, δε, για την ανάγκη κατάθεσης προτάσεων για τα υδροπλάνα μέχρι τον Σεπτέμβρη για όποιον Δήμο ενδιαφέρεται.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    2 Ιουλίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία