Η πρόταση ψηφίσματος της “Ώρα Πατρών” για το νομοσχέδιο των συγκεντρώσεων

Η πρόταση ψηφίσματος της "Ώρα Πατρών" για το νομοσχέδιο των συγκεντρώσεων

Ο επικεφαλής της "Ώρα Πατρών" κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Το νομοσχέδιο για τις πορείες και διαδηλώσεις είναι ένα αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο και αποτελεί προάγγελο της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βλέπει ότι τα μελλούμενα για τους εργαζόμενους και μικρομεσαίους είναι απέναντι στην πολιτική της που υλοποιεί κινητοποιήσεις και θέλει να τις βάλει στο γύψο για να απορροφήσει τους κραδασμούς λαμβάνοντας προληπτικά κατασταλτικά μέτρα.

Δίνεται η εξουσία και αρμοδιότητα στην αστυνομία να κρίνει ποιες συγκεντρώσεις επιτρέπονται ή όχι, να διαλύει όποιες κρίνει "κατά το δοκούν", να επιβάλλει αλλαγή στον τόπο συγκέντρωσης και τη διαδρομή της διαδήλωσης, καθιερώνει ιδιώνυμο για την παρουσία σε διαδηλώσεις που δεν έχουν σύμφωνη γνώμη προς τας υποδείξεις, τιμωρώντας τους διαδηλωτές με φυλάκιση ενός έτους.

Πρόκειται για ένα κατάπτυστο νόμο που περιορίζει και καταργεί το θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα του λαού μας να συμμετέχει ελεύθερα σε δημοκρατικές συγκεντρώσεις.

Η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντί της.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση περί μη ψήφισης και εφαρμογής του Νόμου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και να αποφασίσει, αν υπερψηφιστεί ο νόμος, να πραγματοποιήσει συγκέντρωση-διαμαρτυρία με πορεία στην αποκεντρωμένη διοίκηση και την επίδοση του ψηφίσματος με σκοπό να καταργηθεί ο νόμος στην πράξη.


Πηγή