Ο Διονύσης Μινέτος για τα έργα οδοποιίας στο Αργοστόλι, αλλαγής αμιαντοσωλήνων, Στερεών Απόβλητων, το “Π […]

Ο Διονύσης Μινέτος για τα έργα οδοποιίας στο Αργοστόλι, αλλαγής αμιαντοσωλήνων, Στερεών Απόβλητων, το

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του Δήμου Αργοστολίου Διονύσης Μινέτος στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 “Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή.

Ο κ. Μινέτος αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που προχωράει και σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου και τα οποία θα δουμε να υλοποιούνται το επόμενο διάστημα:

Για τις αλλαγές των αμιαντοσωλήνων και το μεγάλο έργο της οδοποιίας στο Αργοστόλι

«Έχουμε πάρει στην τεχνική υπηρεσία τους άξονες του ΕΣΠΑ και τους άξονες του προγράμματος «Αντώνη Τρίτση και έχουμε βάλει έναν στόχο να αποκτήσουμε μελέτες για κάθε έναν από αυτούς τους άξονες, γιατί δυστυχώς δεν υπήρχαν μελέτες. Έχουμε ξεκινήσει από την ύδρευση με την αλλαγή των αμιαντοσωλήνων, έχουμε επίσης στον τομέα της ύδρευσης ξεκινήσει την μελέτη ενός δικτύου ομβροδεξαμενών, ώστε να υποστηρίξουμε τον αγροτικό τομέα και τις ορεινές περιοχές του Δήμου και έχουμε ήδη έτοιμη μία μελέτη για τον τηλεχειρισμό των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Αργοστολίου. Υπάρχουν στον τομέα της ύδρευσης μελέτες για 9 εκατομμυρίων ευρώ και συνεχίζουμε να ετοιμάζουμε άλλες δύο με τις ομβροδεξαμενές και την αξιοποίηση της γεώτρησης στα Ομαλά. Ανάλογα προχωράμε και στους άλλους τομείς με τις ασφαλτοστρώσεις στο Αργοστόλι με τις αλλαγές 45.000 τ.μ. οδοστρώματος σε 25 κύριες και βοηθητικές οδούς μέσα στην πόλη. Πρέπει να γίνει η αρχή να υπάρχει μία μελέτη οδοποιίας έτοιμη και η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Παράλληλα, στο Αργοστόλι προχωράμε την μελέτη του νότιου κλάδου το Περιφερειακού του Αργοστολίου. Θα βοηθήσει το Αργοστόλι να «ξεμπλοκάρει».

Επιπλέον να πω όσον αφορά την οδοποιία, ότι μετά το Αργοστόλι σειρά θα πάρουν και άλλες περιοχές. Αρχικά σειρά θα πάρει ο Πόρος και αφού γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές των αμιαντοσωλήνων τόσο στην Λειβαθώ, όσο και στις παλιές και νέες Λαϊκές Κατοικίες, θα μπουν και αυτές οι περιοχές στο μεγάλο έργο της οδοποιίας. Προχωράμε μεθοδικά, αφού γίνουν οι αλλαγές των αμιαντοσωλήνων, να γίνουν οι αλλαγές στο οδόστρωμα.

Στερεά Απόβλητα και «Πράσινο σημείο» στην ΒΙΠΕ

Προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις υποδομές και για τα Στερεά Απόβλητα. Στον τομέα των απορριμμάτων εντάξαμε το έργο των 7,2 εκατομμυρίων ευρώ με τον ΧΥΤΥ θα πάμε πολύ καλά τα πράγματα και σε λίγες εβδομάδες θα αρχίσουμε να παίρνουμε και πράγματα για την δημιουργία του «Πράσινου Σημείου» στην ΒΙΠΕ.

Για το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου

Έχει τελειώσει η πρώτη φάση τις οριστικής παραλαβής, έχουμε δώσει στον εργολάβο τις τελευταίες παρατηρήσεις για το τι πρέπει να διορθώσει και αν όλα πάνε καλά τέλη Αυγούστου θα μπουν μέσα οι τρόφιμοι. Υπάρχει μία καλή συνεργασία με τον εργολάβο και θεωρώ ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχουν διορθωθεί αυτές οι ατέλειες που του έχουμε υποδείξει. Εκεί θα το κλείσουμε το έργο να κάνουμε οριστική παραλαβή του μέσα στον Αύγουστο και να του επιστρέψουμε την Εγγυητική επιστολή, ώστε να μπουν οι τρόφιμοι μέσα.

Για την ανάπλαση της Πλατείας Βλαχάτων

Το έργο βρίσκεται στην τελική του ευθεία. Το έργο αυτό που καρκινοβατούσε για μία δεκαετία ολοκληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο. Έχει ολοκληρωθεί αυτή την στιγμή το 80% του έργου. Και επειδή ακούγεται ποιανού είναι το έργο αν είναι του κ. Μιχαλάτου ή του κ. Παρίση, εγώ θα πω αυτό ας το κρίνει ο κόσμος. Εγώ όμως θα πω κάτι, το έργο ξεκίνησε από τον πρώην Δήμο Λειβαθούς όταν ήταν δήμαρχος ο κ. Μιχαλάτος, διαλύθηκε η σύμβαση το 2013 επί ενιαίου δήμου Κεφαλονιάς, γιατί πτώχευσε ο εργολάβος που το είχε αναλάβει. Τα λεφτά όμως των 120.000 ευρώ υπήρχαν στο Πράσινο Ταμείο και εδώ έγιναν αστοχίες από τον πρώην ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς. Το Πράσινο Ταμείο τους παρακαλούσε να προχωρήσει το έργο με αυτά τα χρήματα που υπήρχαν, να επαναδημοπρατηθεί το έργο και να βρεθεί νέος ανάδοχος. Όμως το 2015 και από την στιγμή που δεν γινόταν τίποτα για την πλατεία των Βλαχάτων, ήρθε και πάλι το Πράσινο Ταμείο και είπε ότι τα χρήματα αποσύρονται για να χρησιμοποιηθούν αλλού. Και τα τελευταία χρόνια και με τις «φωνές» του τότε προέδρου κ. Χαραλαμπάτου και της πρώην βουλευτή κ. Θεοπεφτάτου, έγινε μία προσπάθεια και επαναχρηματοδοτήθηκε το έργο το 2018. Ας κρίνει ο κόσμος λοιπόν ποιανού είναι το έργο, αλλά για μένα δεν πρέπει να μπαίνει ο κόσμος σε αυτή την διαδικασία.

Για την Πινακοθήκη στο Αργοστόλι

Από την αρχή της θητεία του Δημάρχου Αργοστολίου, προσπαθήσαμε να φέρουμε στην Κεφαλονιά στην περίφημη συλλογή του Κεφαλονίτη ζωγράφου Στέρη. Όμως αυτή την στιγμή έχει διαμορφωθεί μία δύσκολη κατάσταση, καθώς υπάρχει ένας ιδιώτης που έχει την χρήση των πινάκων αυτών και ο οποίος πήρε στην κατοχή τους πίνακες από την στιγμή που από το 2013 πλήρωνε τα φύλαχτρα αυτών των πινάκων σε μία δύσκολη στιγμή. Ο ιδιώτης αυτός τώρα δεν συμφωνεί να έρθουν οι πίνακες στην Κεφαλονιά στην Πινακοθήκη. Δυστυχώς, αυτά τα δεδομένα άλλαξαν χωρίς να τα γνωρίζουμε εμείς.

Εμείς είμαστε έτοιμοι και θα προχωρήσουμε στην δημιουργία της Πινακοθήκης, όμως θα ακολουθήσουμε άλλες λύσεις. Εχουμε έτοιμο εναλλακτικό πλάνο και έχουμε ισάξια λύση που θα σας πω περισσότερα τον επόμενο διάστημα. Είμαι σίγουρος πως πριν το τέλος του χρόνου θα έχουμε αποτελέσματα πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Καταλήγοντας ο κ. Μινέτος τόνισε:

Πρέπει να κοιτάμε πάντα μπροστά και αντί να αρχίσουμε να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο, πρέπει να κοιτάζει ο ένας τι έχει κάνει ο άλλος. Η δικιά μου η λογική λέει ότι εάν η προηγούμενη δημοτική αρχή άλλαξε 22 χιλιόμετρα δίκτυο στο Αργοστόλι, εμείς θα προσπαθήσουμε να μελετήσουμε και αλλάξουμε το τριπλάσιο μέγεθος.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το ηχητικό της συνέντευξης:

Kefalonia Radio · Inkefalonia 103,9: Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Δ. Αργοστολίου Διονύσης Μινέτος


Πηγή