Πάτρα: Παιδιά πετάγονται στο δρόμο επειδή οι οικογένειες τους πήραν άσυλο!

Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρας, τονίζει: "Αυτές τις ημέρες, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η περιπλάνηση Ανθρώπων-Προσφύγων σε όλη την χώρα!

Το πρόβλημα της στέγασης τους παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, όταν οικογένειες με παιδιά πετιούνται στο δρόμο με τις εξώσεις. Άμεση συνέπεια και η σοβαρή επισιτιστική κρίση που βιώνει αυτός ο κόσμος, αφού στερήθηκε και το πενιχρό επίδομα από την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Στο στέκι της Κίνησης έχουν έρθει ήδη 5 οικογένειες (23 παιδιά) που διώχθηκαν από το κάμπ της Κορίνθου μόλις πήραν Άσυλο.

Αύξηση των Προσφύγων στην Πάτρα έχουμε και στα εργοστάσια-σκουπιδότοπους της Ακτής Δυμαίων σαν αποτέλεσμα της ρατσιστικής πολιτικής πού εφαρμόζει η κυβέρνηση, πολιτικής που στοχεύει στην περιθωριοποίηση, στον αποκλεισμό, στην καταστολή, στην ανεργία(θεσμοποιημένη με τον Νόμο), υποψήφια θύματα μαύρης κ ανασφάλιστης εργασίας.

Είναι το μέλλον πού τους περιμένει. Η Κίνηση προσπαθεί ,με την δική σας συμμετοχή να σταθεί πλάι τους, ήδη καλύπτουμε με τρόφιμα 14 οικογένειες με 28 παιδιά από 2 μηνών έως 18 ετών. Παράλληλα στους πρόσφυγες που μένουν σε σπίτια, συνεχίζουμε την στήριξη τους με τρόφιμα, όταν αυτό είναι δυνατόν και μέχρι να ενταχθούν στις υπηρεσίες του ΚΟΔΗΠ.

Η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών θεωρεί ότι οι πρόσφυγες είναι ένα μέρος των χιλιάδων ανθρώπων της πόλης μας, ανέργων, αστέγων, οικογενειών χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, υποαπασχολούμενων, εργαζόμενων με "αναστολή" η' με εργασία εκ περιτροπής. Άνθρωποι μέ στέρηση δικαιωμάτων κ στοιχειωδών αγαθών επιβίωσης.

Η υπεράσπιση τους και η φροντίδα για την επιβίωση τους κατ'αρχήν, είναι πολιτικό ζήτημα ,αφού η αλληλεγγύη είναι σήμερα κορυφαία αξία, συνδετικός κρίκος ενάντια στην αποξένωση, τον ατομισμό και την κοινωνική απάθεια.

Στην κατεύθυνση αυτή ο κόσμος της εργασίας αλλά και οι λαϊκές οργανώσεις πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή της Αλληλεγγύης, βγαίνοντας από τον "μικροκοσμο" που καθοδηγούν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της κυριαρχίας.

Συνεχίζουμε και τον Ιούλιο την προσπάθεια συλλογής τροφίμων. Την Πέμπτη 9 Ιουλίου στην Ιωάννου Βλάχου 19 και ώρα 18.30μμ-20.00μ".


Πηγή