Πύργος: Στο εργοστάσιο ανακύκλωσης το τελευταίο φορτίο με καπάκια

«Με αυτή την δράση σηκώσαμε ανθρώπους από το κρεβάτι»

*Τόνισαν οι κ.κ. Παντελής Παπαναγιώτου και Γιάννης Πετρόπουλος

Τον δρόμο για το εργοστάσιο ανακύκλωσης πήραν χθες οι συσκευασίες με τα καπάκια που συγκέντρωσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα το σωματείο παραπληγικών και κινητικά αναπήρων της περιφερειακής ενότητας Ηλείας. Μην ξεχνάμε πως με την ανακύκλωση τους μπορεί ένας συνάνθρωπος μας με κινητικά προβλήματα να αποκτήσει ένα αμαξίδιο, που δεν μπορεί να το αγοράσει λόγω οικονομικής αδυναμίας (έως τώρα ο σύλλογος έχει δώσει 21 αναπηρικά αμαξίδια).

Για την προσφορά προς τους ανθρώπους που χρειάζονται τα αναπηρικά αμαξίδια και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουν, ο κ. Παντελής Παπαναγιώτου πρόεδρος του σωματείου παραπληγικών και κινητικά αναπήρων της περιφερειακής ενότητας Ηλείας τόνισε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που έχει μαζέψει τα καπάκια. Παρά τη μεγάλη ζέστη, αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προσκόπους που βοήθησαν στην συσκευασία τους. Αυτό είναι το τελευταίο φορτίο με καπάκια που συγκεντρώσαμε, αφού αυτή η δράση σταματάει για λόγους ασφαλείας, αφού συγκεντρώνονται από πολλά σπίτια, συν του ότι δεν υπάρχει πλέον μεγάλη διαθεσιμότητα λόγω της οικονομικής κρίσης. Έως τώρα έχουμε δώσει 21 αναπηρικά αμαξίδια και ευελπιστούμε να φτάσουμε στα 25 στο μέλλον. Να ευχαριστήσω όλους όσους μας βοήθησαν και συμπορεύτηκαν μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή τη δράση. Πιστεύω ότι άξιζε τον κόπο, γιατί σηκώσαμε ανθρώπους που ήτανε χρόνια στο κρεβάτι, για να μπορέσουν να πάνε σε μία εκδήλωση, τη στιγμή που δεν είχαν αυτή την δυνατότητα. Συνήθως τα αναπηρικά αμαξίδια τα χρειάζονται αυτοί που είναι δικαιούχοι της πρόνοιας, γιατί τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία δικαιολογούν 1 αμαξίδιο, βέβαια ανάλογα με την πάθηση. Οι άνθρωποι που είναι στη πρόνοια είναι οι πιο φτωχοί και με τον κορωνοϊό καταλαβαίνετε ότι είναι και οι πιο αποκλεισμένοι. Για αυτό και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που αναδείξατε το θέμα και έτσι τα μέλη του συλλόγου μας μπορούν να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής».

Για την συσκευασία βοήθησαν οι πρόσκοποι του Πύργου.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Πετρόπουλος ταμίας του σωματείου παραπληγικών και κινητικά αναπήρων της περιφερειακής ενότητας Ηλείας τόνισε.
«Το μόνο που θέλω να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της Ηλείας, σε όλα τα σωματεία, σε όλα τα σχολεία, ακόμη και στον απλό κόσμο με τη μικρή σακουλίτσα, που όλο αυτό το διάστημα πού μαζεύαμε τα καπάκια, μπορέσαμε και δώσαμε έναν ικανοποιητικό αριθμό αμαξίδιων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε σε αυτό το μεγάλο ευεργέτημα που κάναμε. Και στον Ερυθρό Σταυρό στην Αμαλιάδα, όπως και τους Προσκόπους στον Πύργο, ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας, που ήταν δίπλα μας σε όλη αυτή τη δράση».


Πηγή