Συνελήφθη Ελληνας για τέσσερις εμπρησμούς σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, Ελληνας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, προέκυψε ότι ο άνδρας χθες τα ξημερώματα, προκάλεσε τέσσερις εμπρησμούς ως εξής:

• Σε οικία στη Σταμνά, ιδιοκτησίας δύο ημεδαπών, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς, με φθορές αξίας τουλάχιστον 500.000 ευρώ. Επιπλέον στο εσωτερικό της οικίας καταστράφηκαν και κειμήλια απροσδιόριστης αξίας.
• Σε ελαιοτριβείο σε περιοχή της Σταμνάς, όπου προκλήθηκαν φθορές από την φωτιά, ενώ παράλληλα ο δράστης προκάλεσε και φθορές σε σταθμευμένο φορτηγό στον χώρο του ελαιοτριβείου.
• Σε αυτοκίνητο που βρίσκονταν σταθμευμένο σε πυλωτή οικίας στο Μεσολόγγι, προκαλώντας φθορές αξίας τουλάχιστον 10.000 ευρώ
• Σε οικία στο Αιτωλικό, όπου προκλήθηκαν φθορές αξίας 2.000 περίπου

Το οικόπεδο που βρίσκονταν το πρώτο οίκημα καθώς και τα υπόλοιπα ακίνητα και το αυτοκίνητο τυγχάνουν ιδιοκτησίας ημεδαπής γυναίκας.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του βρήκαν και κατέσχεσαν την μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησε για μεταβαίνει στους τόπους των εμπρησμών, τα ρούχα που φορούσε κατά τους εμπρησμούς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Παράλληλα, κατά την έρευνα των τόπων των περιστατικών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών βρήκαν και κατέσχεσαν, στο ελαιοτριβείο, στην οικία στο Αιτωλικό και κάτω από το αυτοκίνητο, τρία κλαδιά με υπολείμματα καύσης, ενώ υπήρχε και έντονη οσμή καύσιμης ύλης (βενζίνης) στους προαναφερόμενους χώρους.

Ο άνδρας ομολόγησε τις πράξεις του και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου

Πηγή: Agriniopress

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    3 Ιουλίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία