«Ως εδώ…» από τους εργαζόμενους Νοσοκομείου Αμαλιάδας!

Έντονο προβληματισμό και μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στις τάξεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας η προ ημερών επίθεση πολίτη σε εργαζόμενο του νοσηλευτικού ιδρύματος, γιατί του τελευταίου του ζητήθηκαν κάποια άλλα έγγραφα να προσκομίσει για προσωπική του υπόθεση.

Ο πολίτης βγήκε εκτός εαυτού, άρχισε να βρίζει και πέταξε ένα βαρύ συρραπτικό στον εργαζόμενο, τον οποίο και τραυμάτισε.

Χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό αυτό, που δεν είναι το πρώτο εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Οι εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον συνάδελφό μας που το πρωί της 1/7/2020 δέχτηκε απρόκλητη επίθεση εν ώρα υπηρεσίας από ημεδαπό πολίτη. Χάρις στην άμεση βοήθεια από συνάδελφους, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Καταδικάζουμε την επικίνδυνη επίθεση, στεκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου μας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας δηλώνουμε σε όλους του τόνους “ΩΣ ΕΔΩ”.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είναι για να σώζουν ζωές και όχι να γίνονται αποδέκτες της οργής και του θυμού, ατόμων με παραβατική συμπεριφορά. Δυστυχώς είναι συχνά παρόμοια περιστατικά ειδικά τις νυχτερινές ώρες κατά τη διάρκεια της εφημερίας.

Οι συνάδελφοί μας με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας και ψυχικής υγείας καλούνται να εργαστούν σε ένα περιβάλλον επικίνδυνο. Καλούμε την πολιτεία να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και τον περιορισμό των κρουσμάτων βίας και επιθέσεων κατά Υγειονομικών Λειτουργών».


Πηγή