Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: “Μπροστά στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων αδιαφορούν για την υγεία του λαού”

AgrinioPress
Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: “Μπροστά στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων αδιαφορούν για την υγεία του λαού”

“Μπροστά στο βωμό του κέρδους δεν διστάζουν να θυσιάσουν την υγεία του λαού. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές και για το ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα που κερδήθηκε με τεράστιες θυσίες από τους εργαζόμενους, το λαό, δεν υλοποίησε ουσιαστικά κανένα μέτρο για τη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας απέναντι στο 2ο κύμα της πανδημίας”.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, στην οποία υπογραμμίζεται ότι “δεν πρέπει να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν στους χώρους δουλειάς και να δουλεύουν χωρίς μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια τους”.

Αναλυτικά:

“Μετά την καταγγελία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) για την απόκρυψη κρουσμάτων κορονοϊού, κύρια στις τουριστικές περιοχές, η κυβέρνηση παρά την τακτική που ακολούθησαν τα στελέχη της, δεν μπορεί να αποκρύψει τις βαριές ευθύνες που έχει η ίδια , αλλά ούτε να βγάλει λάδι τους επιχειρηματικούς ομίλους, που στην ουσία αρνούνται να εφαρμόσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τα όποια μέτρα και πρωτόκολλα παίρνει καθημερινά η κυβέρνηση και τα ανακοινώνουν τα στελέχη και το πολιτικό της προσωπικό σε όλη τη χώρα, είναι μόνο να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και του λαού. Την ίδια ώρα, έχει ακόμη το θράσος να κουνάει το χέρι περί ατομικής ευθύνης και όχι μόνο, να ρίχνει ολοκληρωτικά για την αύξηση των κρουσμάτων στη νεολαία. Είναι ξεκάθαρο και στον πιο δύσπιστο το μοναδικό «πρωτόκολλο» που εφαρμόζουν είναι οι απαιτήσεις του κεφαλαίου, της εργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων.

Για αυτό τον λόγο εξάλλου και ο Υφ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς στις 18 Αυγούστου επανέλαβε αυτολεξεί σχεδόν όσα ζητούσαν οι μεγαλοξενοδόχοι από τον περασμένο Ιούλιο. Τόνισε δηλαδή πως δεν ανακοινώνονται συγκεκριμένοι αριθμοί κρουσμάτων ανά νησί, αλλά ανά Περιφερειακή Ενότητα για να μην υπάρχουν «δήθεν» αυθαίρετα συμπεράσματα και στοχοποίηση της κάθε περιοχής, αφαιρώντας συγχρόνως την δυνατότητα από τους κατοίκους των νησιών αλλά και τους επισκέπτες να προστατεύσουν τόσο την υγεία τους όσο και την ασφάλειά τους.

Για την πανδημία δεν φταίνε οι εργαζόμενοι και η νεολαία, αλλά η επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης και για αυτό τον λόγο τώρα είναι η ώρα που συλλογικά και οργανωμένα πρέπει να απαντήσουμε σε αυτή την λογική. Δεν πρέπει να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν στους χώρους δουλειάς και να δουλεύουν χωρίς μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια τους. Και αυτό φυσικά προϋποθέτει άμεσα να γίνουν τεστ, μαζικά και επαναλαμβανόμενα σε όλους τους χώρους εργασίας.

Μπροστά στο βωμό του κέρδους δεν διστάζουν να θυσιάσουν την υγεία του λαού. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές και για το ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα που κερδήθηκε με τεράστιες θυσίες από τους εργαζόμενους, το λαό, δεν υλοποίησε ουσιαστικά κανένα μέτρο για τη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας απέναντι στο 2ο κύμα της πανδημίας.

Το Εργατικό Κέντρο Aγρινίου καλεί όλα τα Σωματεία του και τους εργαζόμενους της περιοχής, αξιοποιώντας την πείρα την περίοδο του πρώτου κύματος της πανδημίας να μπούμε μπροστά τώρα στην οργάνωση της πάλης, να σπάσουμε το φόβο και την τρομοκρατία που επιχειρούν να επιβάλουν, αλλά και την απουσία κάθε φωνής διεκδίκησης και απαίτησης, να προστατευτούμε. Ό,τι κερδήθηκε την περίοδο της πανδημίας, ακόμα και τα όποια μέτρα πάρθηκαν, έγιναν κάτω από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Υγείας, αλλά και συνολικά της εργατικής τάξης.

Μαζικά και μαχητικά να απαιτήσουμε:

  • Άμεση και συγκεκριμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας ανά γεωγραφική περιοχή σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, όπως αντιστοίχως και σε χώρους δουλειάς.
  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Εστίαση, στον Τουρισμό, στο Εμπόριο, αλλά και τους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια, κλπ.) με επιβάρυνση της εργοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο κάλυψη από το κράτος.
  • Τώρα δωρεάν Παροχή Μέσων Προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς, με επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
  • Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην Υγεία.
  • Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
  • Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, ώστε να μπει σε εφαρμογή, σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.
  • Κατεπείγουσες προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να αυξηθούν τα δρομολόγια, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με ταυτόχρονη μείωση στην πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων, με παράλληλη μείωση της τιμής των εισιτηρίων.
  • Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων.

«Τα δικαιώματα, η υγεία και η ζωή του λαού δεν μπαίνουν σε καραντίνα»

Το Δ.Σ.

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: “Μπροστά στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων αδιαφορούν για την υγεία του λαού”
AgrinioPress