“Κουκουλώνουν” τα στοιχεία για τα κρούσματα Covid-19 στην Λευκάδα;

AgrinioPress
“Κουκουλώνουν” τα στοιχεία για τα κρούσματα Covid-19 στην Λευκάδα;

“Κυβέρνηση και ξενοδόχοι κουκουλώνουν τα στοιχεία για τα κρούσματα Covid-19, θυσιάζοντας την υγεία των εργαζομένων”, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία, Εστιατόρια & Συναφή Επαγγέλματα Ν. Λευκάδας & πρώην Επαρχίας Βόνιτσας.

Παράλληλα, το Σωματείο στην ανακοίνωση σημειώνει πως η κυβέρνηση “κουκουλώνει τα πραγματικά στοιχεία που αφορούν την εξάπλωση της πανδημίας, στις μεγάλες τουριστικές περιοχές”, συμπληρώνοντας πως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στη Λευκάδα” .

Αναλυτικά:

“Προκειμένου να προστατευθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο τουρισμό, η κυβέρνηση κουκουλώνει τα πραγματικά στοιχεία που αφορούν την εξάπλωση της πανδημίας, στις μεγάλες τουριστικές περιοχές. Αυτό συνέβη και στη Λευκάδα.

Δεν έχει απαντήσει ακόμα στις σοβαρές και εμπεριστατωμένες καταγγελίες της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας στις μεγάλες τουριστικές περιοχές. Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την Περιφερειακή Ενότητα ούτε για τον αριθμό των κρουσμάτων, ούτε για τον αριθμό των ατόμων που διαμένουν στο ξενοδοχείο καραντίνας που υπάρχει στη Λευκάδα.

Και όλα αυτά μετά την επίσημη τοποθέτηση της Π.Ε. Λευκάδας ότι θα ενημερώνει σε εβδομαδιαία βάση για την εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων στη Λευκάδα. Η συγκεκριμένη στάση δημιουργεί τουλάχιστον ερωτηματικά αν δεν επιβεβαιώνει τη θέση του Σωματείου για εσκεμμένη απόκρυψη του αριθμού των κρουσμάτων.

Είναι καθαρό ότι αυτή η επικίνδυνη κατάσταση γίνεται κατ’ εντολή των ξενοδόχων. Πέρα από την καθημερινή εμπειρία μας και την επαφή μας με τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία αυτό προκύπτει και από δημοσιευμένο έγγραφο- επιστολή προς το Υπουργείο Τουρισμού.

Είναι προκλητικό και απαράδεκτο η κυβέρνηση να κρύβει τα στοιχεία, την αλήθεια από τους εργαζόμενους την ίδια ώρα που τα έδωσαν όλα στους ξενοδόχους. Τους έχουν δώσει ακόμα περισσότερα νομικά «εργαλεία», ώστε να παγιώσουν την εκ περιτροπής εργασία, την κατάργηση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης στα ξενοδοχεία και στις άλλες επιχειρήσεις στον Τουρισμό.

Κι όλα αυτά στο όνομα των μέτρων δήθεν στήριξης επιχειρηματιών και εργαζομένων στον Τουρισμό και δήθεν προσωρινού χαρακτήρα. Έχουμε επισημάνει ως Σωματείο πολλές φορές ότι τα μέτρα κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων δε θα είναι προσωρινού χαρακτήρα αλλά θα αξιοποιούνται σε μόνιμη βάση για την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων του κλάδου.

Είναι προκλητικό να ζητάει επίσημα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, το κουκούλωμα, την απόκρυψη των στοιχείων στο όνομα της προστασίας του τουρισμού, την ίδια ώρα που από την έναρξη της λειτουργίας των ξενοδοχείων και των τουριστικών επιχειρήσεων , όπως και κατά την περίοδο της καραντίνας, με τις πλάτες της κυβέρνησης έκαναν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κουρελόχαρτο.

Με ελάχιστο προσωπικό, που αναγκάζεται να δουλεύει σε απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες, ακυρώνουν στην πράξη κάθε μέτρο προστασίας της Υγείας των εργαζομένων, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων των τουριστικών περιοχών.

Αυτές οι μεθοδεύσεις που έχουν στόχο να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων ξενοδόχων, σε βάρος της Υγείας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων δε θα περάσουν. Επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά η βαρβαρότητα αυτής της πολιτικής.

Εφόσον τα στοιχεία δεν τα δώσει η ίδια η κυβέρνηση στη δημοσιότητα, οι εργαζόμενοι στη Λευκάδα, θα αποκαλύπτουν μέσω του Σωματείου μας κάθε προσπάθεια συγκάλυψης και αποπροσανατολισμού”.

“Κουκουλώνουν” τα στοιχεία για τα κρούσματα Covid-19 στην Λευκάδα;
AgrinioPress