«ΑΝΑΔΡΑΣΗ» – ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ελλάδα 2021» | Η Ζάκυνθος κινδυνεύε […]

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΑΛΙΑΝΟΣ προς τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ |

  • «Δυστυχώς δεν υλοποιήσατε τη δέσμευσή σας με αποτέλεσμα να παρέλθουν οι προθεσμίες συμμετοχής που έχουν οριστεί από την οργανωτική επιτροπή και η Ζάκυνθος του Σολωμού να κινδυνεύει να μείνει έξω από αυτήν την μεγάλη γιορτή της Παλιγγενεσίας»
  • «Να φέρετε προς ψήφιση δια περιφοράς την πρόταση του ΒΟΥΛΕΥΤΗ του νησιού μας κ. Διονύση Ακτύπη, η οποία προβλέπει σειρά εκδηλώσεων και ενεργειών …»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ H Ζάκυνθος στον εορτασμό «Ελλάδα 2021» Ανοιχτή πρόταση προς τον κ. πρόεδρο του δημοτικού συμβούλιο κ. πρόεδρε, Κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεσμευτήκατε, μετά από πρότασή μου, να φέρετε άμεσα στην επόμενη συνεδρίαση, το θέμα της συμμετοχής της Ζακύνθου στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Δυστυχώς δεν υλοποιήσατε τη δέσμευσή σας αυτή, με αποτέλεσμα να παρέλθουν οι προθεσμίες συμμετοχής που έχουν οριστεί από την οργανωτική επιτροπή και η Ζάκυνθος του Σολωμού να κινδυνεύει να μείνει έξω από αυτήν την μεγάλη γιορτή της Παλιγγενεσίας. Για το λόγο αυτό σας καλούμε:

  1. Να φέρετε προς ψήφιση δια περιφοράς την πρόταση του βουλευτή του νησιού μας κ. Διονύση Ακτύπη, η οποία προβλέπει σειρά εκδηλώσεων και ενεργειών, με τις οποίες αναδεικνύεται η θεμελιακής αξίας συμβολή της Ζακύνθου στον Αγώνα και ο ρόλος του εθνικού ποιητή μας Διονυσίου Σολωμού στην ατσάλωση της εθνικής συνείδησης.
  2. Να μεριμνήσετε ώστε να στηριχθούν και να εμπλουτιστούν οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνει η πρόταση του κ. βουλευτή για το διάστημα από 1/1/2021 έως 31/12/2021.
  3. Να δεσμευτείτε ώστε ο δήμος να συνεργαστεί με φορείς και προσωπικότητες, εγνωσμένου κύρους, που με την ποιότητά τους θα δώσουν την απαραίτητη «λάμψη» στις εκδηλώσεις.
  4. Να φροντίσετε ώστε να υπάρξει ενεργή συμμετοχή στις εκδηλώσεις, της ιστορικής δημοτικής ενότητας Μπόχαλης, ώστε να αναδειχθεί ο χώρος όπου έζησε ο εθνικός μας ποιητής κι εμπνεύστηκε τον «Ύμνον εις την Ελευθερίαν», τμήμα του οποίου αποτελεί τον Εθνικό Ύμνο της χώρας.

Θεωρούμε ότι, έστω στο «και 5΄», πρέπει να εξασφαλιστεί, με ταχύτατες και διαφανείς διαδικασίες, η συμμετοχή μας στις εθνικού χαρακτήρα εκδηλώσεις αυτές. Η συμμετοχή του νησιού του Αη Γιώργη των Φιλικών, του Σολωμού και του Λόφου του Στράνη, του Εθνικού ύμνου και του αρχιστράτηγου Κολοκοτρώνη, στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση του 1821, θα ενισχύσει την ποιότητά τους και θα βοηθήσει στη μετάδοση παγκοσμίως των αξιών της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας. Το νησί μας, ιδιαίτερα σε τέτοιου μεγέθους γεγονότα, πρέπει να εκπροσωπείται από διακεκριμένους γνώστες της μακραίωνης ιστορίας του, από αυτούς που έχουν ξεχωρίσει στο πνευματικό πεδίο των Τεχνών και των Επιστημών και αυτοί θα πρέπει τελικά να μπουν μπροστά και σε αυτή τη συγκυρία, ώστε να μην υποβαθμίζεται ο ιστορικός και πολιτιστικός ρόλος της Ζακύνθου από αδιάφορους ή ανιστόρητους παράγοντες. Ας ξεκινήσουμε από σήμερα. «Σε γνωρίζω από την κόψη…» Ζάκυνθος 3 Αυγούστου 2020 Για την «Ανάδραση» Γιάννης Αγαλιανός


Πηγή