Αναλυτικά τα λειτουργικά κενά σχολικών μονάδων στην Πρωτοβάθμια Αιτωλοακαρνανίας

AgrinioPress
Αναλυτικά τα λειτουργικά κενά σχολικών μονάδων στην Πρωτοβάθμια Αιτωλοακαρνανίας

Ο Αιρετός ΠΥΣΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Τάσος Σκαρμούτσος ενημερώνει για την κατάρτιση πίνακα με λειτουργικά κενά σχολικών μονάδων διδακτικού έτους 2019-20.

Ειδικότερα αναφέρει τα εξής:

Σας ενημερώνω ότι συνεδρίασε σήμερα 3 Αυγούστου το ΠΥΣΠΕ Αιτωλοακαρνανίας για τα παραπάνω θέματα.

Οι αιρετοί του κλάδου ακολουθώντας την αριθμ. Πρωτ.809/3-08-2020 ανακοίνωση της ΔΟΕ που καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας και την προσπάθεια του να πραγματοποιηθούν,όπως ζητάει με την από 30/07/2020 εγκύκλιο,όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές στα ΠΥΣΠΕ μέχρι 14 Αυγούστου,δεν νομιμοποιήσαμε με τη συμμετοχή μας στο υπηρεσιακό συμβούλιο τις οποίες αποφάσεις ελήφθησαν ή θα ληφθούν μέχρι την παραπάνω ημερομηνία.

Το ΠΥΣΠΕ με τα διορισμένα πλέον μέλη προχώρησε στη διαδικασία και προς ενημέρωση των συναδέλφων σας παραθέτω τις αποφάσεις.

Οι λειτουργικά υπεράριθμοι Δάσκαλοι στο Νομό μας ανέρχονται σε 41 και οι Νηπιαγωγοί στους 14.Επιπλέον υπάρχουν και 2 λειτουργικά υπεράριθμοι γυμναστές.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί των παραπάνω ειδικοτήτων, των σχολείων στα οποία υπάρχουν οι υπεραριθμίες και που θα αναρτηθούν αναλυτικά σήμερα στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης,καλούνται να δηλώσουν μέσω των διευθυντών/προϊσταμένων σχολικών τους μονάδων εάν επιθυμούν να κριθούν λειτουργικά υπεράριθμοι ή όχι μέχρι 6 Αυγούστου 2020.
Την Παρασκευή 7 Αυγούστου θα χαρακτηριστούν οι λειτουργικά υπεράριθμοι και από 7/08 έως και 10/08/2020 θα γίνει η δήλωση τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες των κριθέντων υπεραρίθμων.Τελος στις 12 Αυγούστου θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ για την τοποθέτηση των Εκπαιδευτικών που χαρακτηρίστηκαν λειτουργικά υπεράριθμοι,θα γίνει η αναμόρφωση του πίνακα με τα εναπομείναντα λειτουργικά κενά,θα χαρακτηριστούν οι ειδικές κατηγορίες Εκπαιδευτικών για απόσπαση εντός,θα γίνει ο πίνακας μοριοδότησης για τις αποσπάσεις εντός,θα γίνει η συμπλήρωση ωραρίου και οι αποσπάσεις εντός Πυσπε.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου,τα λειτουργικά κενά βάση των οποίων θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών,αν δεν υπάρξει β φάση αποσπάσεων από Νομό σε Νομό ή άλλες άδειες, έχουν ως εξής:

Γενική Αγωγή:

Δασκάλων:142

Νηπιαγωγών:80

Αγγλικων:32

Γυμναστών:8

Μουσικής:16

Εικαστικών:40

Θεατρικής Αγωγής:21

Γερμανικών:6 ΑΜΩ

Γαλλικών:2 πλήρες ωράριο και 10 ΑΜΩ

Πληροφορικής:5 πλήρες ωράριο και 1 ΑΜΩ

Ειδική Αγωγή:(Αν καλυφθούν με τους μόνιμους διορισμούς ειδικής Αγωγής οι 41 θέσεις Δασκάλων,3 Νηπιαγωγών και 1 Γυμναστή)τότε τα εναπομείναντα λειτουργικά κενά για αναπληρωτές θα έχουν ως εξης:

Δασκάλων:11

Νηπιαγωγών:1

Γυμναστών:1

Εικαστικά:2

Τέλος σχετικά με την παράλληλη στήριξη θα υπάρξουν 81 κενά Δασκάλων και 20 Νηπιαγωγών.Στα ΖΕΠ 35 κενά Δασκάλων.

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης εγκρίθηκε η λειτουργία επιπλέον τμήματος σε 12 Νηπιαγωγεία και 7 Δημοτικά για το σχολικό έτος 2020/2021 που ο αριθμός των μαθητών ήταν από 26 έως 29 μαθητές.

Με τις τελευταίες μεταβολές σχολικών μονάδων,υποβιβασμούς και συγχωνεύσεις ,στο Νομό μας χάθηκαν 37 οργανικές θέσεις Δασκάλων.

Το επόμενο διάστημα να παρακολουθείτε και την ιστοσελίδα της Πρωτοβάθμιας τόσο οι Διευθυντές-Προϊστάμενοι σχολικών μονάδων όσο και οι εκπαιδευτικοί για να βλέπετε σχετικές ανακοινώσεις.

ΟΙ Νεοδιόριστοι ειδικής αγωγής θα τοποθετηθούν με βάση κριτηρίων σε λειτουργικά κενά την Πρώτη Χρονιά.Από αυτά τα 21 είναι σε ειδικά σχολεία για τους Δασκάλους και 3 στα ειδικά Νηπιαγωγεία (Βόνιτσας,Μεσολογγίου και Ναυπάκτου)για τους Νηπιαγωγούς.

Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να καλύψει από την Α Φάση των αναπληρωτών τα κενά αυτά,για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στις σχολικές μονάδες.

Αναλυτικά τα λειτουργικά κενά σχολικών μονάδων στην Πρωτοβάθμια Αιτωλοακαρνανίας
AgrinioPress