ΑΧΑΪΑ: Η Αστυνομία σκληραίνει τη στάση της για τα υγειονομικά μέτρα – Μιχαλόπουλος: «Τα ακραία πράγματα δεν θα […]

Ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας Γιώργος Μιχαλόπουλος απαντά στις ενστάσεις για τυπολατρική ή υπερβολική συμπεριφορά της ΕΛΑΣ κατά τον έλεγχο τήρησης των υγειονομικών μέτρων.

«Δεν είναι ό,τι καλύτερο, να αναστέλλεις τη λειτουργία μιας επιχείρησης για 15 μέρες και να επιβάλεις τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος, ιδιαίτερα όταν είναι ανεβασμένη η αδρεναλίνη και η πίεση. Πράγματι ο αστυνομικός θα εισπράξει και δυσφορία και κακοτροπιά» παραδέχονται ανεπισήμως τα αστυνομικά στελέχη. Μεταφέρουν όμως παντού το μήνυμα: Δεν γίνεται αλλιώς.
Δεν είναι μόνο η εστίαση -η οποία είναι νευρώδης, και εξάγει αντιδράσεις στο διαδίκτυο, προκαλώντας ευρεία κοινωνική συζήτηση που διχάζει την κοινωνία- είναι και η καθημερινότητα της μικρής κλίμακας. «Δεν είναι απλό πράγμα να μπαίνεις στο λεωφορείο, που έχει επιβάτες συνταξιούχους και ανέργους, και να επιβάλεις πρόστιμο 150 ευρώ γιατί κάποιος δεν φορούσε μάσκα. Ομως ο αστυνομικός την κάνει τη δουλειά, γιατί έτσι οφείλει» λέει σε συνομιλητές του ο αστυνομικός διευθυντής. Παραδέχεται, βέβαια, ότι αν ο παραβάτης είναι ένας υπερήλικας που δεν φοράει καλά τη μάσκα του, εκεί κάποια ελαστικότητα θα επιδειχθεί. Τα ακραία πράγματα όμως δεν θα τα παρακάμψει η υπηρεσία.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    10 Αυγούστου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία