Ηλεία: «Αρνητικοί» στο πρώτο τέστ 8 εργαζόμενοι επιχείρησης…

Επεκτείνονται εντατικά από Δευτέρα οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις από τον ΕΟΔΥ..

Αρνητικά βγήκαν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα πρώτα τεστ για 8 περίπου εργαζόμενους επιχείρησης του Ηλειακού κάμπου, που ενδεχομένως να είχαν έρθει σε επαφή στο εργασιακό τους περιβάλλον με άτομα που έχουν νοσήσει.

Ο έλεγχος και τα τεστ έχουν γίνει ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού από το κλιμάκιο γιατρών του ΕΟΔΥ, ωστόσο μέχρι το μεσημέρι, αποτελέσματα υπήρξαν μόνον για τον παραπάνω αριθμό ατόμων. Τις επόμενες μέρες, όπως άλλωστε προβλέπεται, θα γίνει και το δεύτερο τεστ.

Εν’ τω μεταξύ, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ν. Ηλείας και πρόεδρος του Εξαγωγικού Τμήματος κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος οι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ συνεχίζονται και μάλιστα από την Δευτέρα θα επεκταθούν για το επόμενο χρονικό διάστημα σε όλες τις επιχειρήσεις – μονάδες που απασχολούν μεγάλο αριθμό προσωπικού.

«Στόχος είναι η ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά, με ότι αυτό συνεπάγεται και για αυτό μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας, πέραν των ιατρικών ελέγχων από τον ΕΟΔΥ, ξεκινάμε «εκστρατεία» ενημέρωσης στους εργασιακούς χώρους», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης τόνισε ότι «από την πλευρά μας, με αφορμή την έξαρση του κορονοϊού, ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας με τον αντιπρόεδρο του ΕΒΕ κ. Παρασκευόπουλο ήρθαμε σε συνεννόηση, ώστε με ευθύνη του Ιατρικού Συλλόγου να γίνουν ενημερώσεις του προσωπικού επιχειρήσεων σε ότι αφορά τα μέτρα πρόληψης για την προστασία από τον κορονοϊό».

patrisnews.gr

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    15 Αυγούστου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία